Caixers per als pobles que s’han quedat sense serveis financers

La Generalitat ha tret el contracte a licitació per 7'4 milions d'euros

Ares, Portell, Herbes, Castellfort, La Mata, les tres pedanies de Morella, Olocau, Portell, la Todolella i Vallibona tindran caixers, ja que la Generalitat ha tret a licitació el contracte per a la instal·lació de caixers en 120 municipis i pedanies que no disposen de serveis financers per un import de 7,4 milions d’euros. De total d’entitats locals que han sol·licitat el servei, 45 pertanyen a la província de Castelló.

L’objectiu, segons explicava el director general d’Administració Local, Antoni Such, és “prestar un servei que en aquests moments no s’està prestant” en aquells nuclis de població d’on s’han retirat les entitats financeres.

I és que, segons les dades de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), un 2,7% de la població de la Comunitat Valenciana ha perdut des de 2007 l’accés a una sucursal bancària en el seu municipi, la qual cosa suposa que 135.000 valencians i valencianes no compten amb serveis financers de proximitat.

Pla contra l’Exclusió Financera
de la Comunitat Valenciana

La mesura s’emmarca dins del Pla contra l’Exclusió Financera de la Comunitat Valenciana, elaborat pel Institut Valencià de Finances i de l’Agenda Valenciana contra el Despoblament (Avant), coordinada per Presidència de la Generalitat.

El projecte, els primers caixers del qual estaran operatius a la tardor, té un pressupost base de licitació de 7,4 milions d’euros per a l’arrendament dels caixers durant 4 anys. El contracte, al qual les entitats financeres poden concórrer, cobrirà el subministrament, instal·lació, suport tècnic i manteniment de caixers automàtics a través d’un arrendament.

Directe