Todolella repara el forn del poblat de Saranyana

En quan acaben les obres, serà totalment públic i visitable

Els treballs a l’antic forn del poblat de Saranyana estan arribant a la seva fi. En aquests moments s’està portant a terme la instal·lació elèctrica i el treball de fontaneria per a deixar-lo enllestit de cara al fet que pugui començar a utilitzar-se.

L’objectiu és donar-li vida a l’espai aprofitant la seva localització dins d’una ruta pel paratge natural del terme de Todolella.

Junt amb el pont i a l’ermitori de Sant Cristòfol el poblat de Saranyana serà el centre d’una ruta pel patrimoni arquitectònic del terme. Així, a l’espai del forn els visitants podran trobar infraestructures com banys o dutxes, així com un espai per a guardar-se de les inclemències meteorològiques. El forn, per descomptat, serà totalment operatiu. També es pretén instal·lar una depuradora per a filtrar les aigües de tot el poblat.

Aquest projecte exemplifica l’aposta de Todolella per posar en valor tot el seu patrimoni amb el Castell, les rutes senderistes o el poblat i l’ermitori.

Des de l’Ajuntament de Todolella s’aposta per recuperar el poblat de Saranyana com un espai tant per a veïns com per a visitants.

Directe