Aviva Benicarló edita una guia que detalla els tràmits per un naixement

La guia amb què cal fer administrativament amb un nounat forma part de la campanya «La benvinguda a casa»

Aviva Benicarló edita una guia que detalla els tràmits per un naixement

Aviva Benicarló, l’Agència de Promoció del Valencià, ha posat en marxa una nova campanya divulgativa, en aquest cas, amb la col·laboració del Centre de Salut de Benicarló. La campanya, que porta per nom «La benvinguda a casa», consta d’un estoig on s’inclou material de promoció de l’ús del valencià, concretament material il·lustrat amb el lèxic típic de la primera infància (farinetes, xupló, bressol o bolquers) o el díptic “Com li posareu?”, amb suggeriments sobre els noms de persona que es poden posar a les criatures.

Una de les principals novetats de la campanya és que incorpora una guia pràctica sobre els tràmits administratius que s’han de fer quan naix un xiquet o xiqueta: inscriure les criatures en el Registre Civil, demanar els certificat a l’empresa de la mare i del pare, donar d’alta el xiquet o la xiqueta en el Padró Municipal o donar-lo d’alta en la Seguretat Social. A més, també s’informa de les deduccions fiscals a les quals pot optar la família.

Paral·lelament, la guia inclou una sèrie de propostes per a una criança conscient, afectiva i respectuosa, elaborades conjuntament amb l’Àrea de Benestar Social i personal d’infermeria pediàtrica del Centre de Salut.

Directe