Continua l’espectacular excavació del futur col·lector de Vilafranca

L'objectiu és conduir les aigües de la pluja cap al Barranc de la Fos i evitar inundacions

Les obres de construcció del nou col·lector d’aigües a Vilafranca continuen sense descans des de l’inici de l’any 2019. Una obra bàsica i que servirà per separar les aigües de pluja de les fecals en el seu camí des del casc urbà de Vilafranca fins a la depuradora i al Barranc de la Fos. Un obra amb un pressupost molt elevat i que l’Ajuntament de Vilafranca ha demandat a les darreres legislatures, que servirà per solventar els problemes d’inundacions que zones com l’Avinguda de Castelló, el Grup Francolí o el carrer Independència pateixen amb les grans tronades estivals.

Un obra d’una magnitud impressionant donada la important excavació que s’està duent a terme a la zona per exemple de l’Escorxador de Vilafranca i que l’Ajuntament no podia afrontar sense l’ajuda d’altres administracions.

A aquesta actuació s’ha d’afegir una altra a l’Avinguda de Castelló de la qual s’encarregarà la Conselleria d’Infraestructures, ja que bona part del problema produït per les inundacions es deriva del disseny que es va fer en la remodelació de la travessia.

L’empresa que s’encarrega dels treballs té previst acabar les obres abans de l’estiu. L’oratge a l’hivern ha acompanyat, si bé precisament aquesta setmana amb les pluges caigudes s’ha decidit no treballar amb les grans màquines al estar blan el terreny.

Els problemes a Vilafranca amb les trombes de granís especialment a l’estiu han ocasionat greus problemes als darrers anys. Aquesta sembla que serà la solució definitiva a les inundacions amb un obra de gran volum tal i com es pot apreciar en aquesta àrea del casc urbà de Vilafranca.

Directe