Espemo renova el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament

A més, també s'anuncia la 2a edició de l’Open Boulder Jeans Track Morella, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig

Espemo renova el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament

L’ajuntament de Morella i la Societat Esportiva ESPEMO han presentat la segona edició de l’Open de Boulder Urbà JeansTrack Morella que tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig. Aquesta és una competició única que utilitza les característiques i emplaçaments de la ciutat per a la pràctica d’escalada en bloc. D’aquesta manera, l’open compta amb blocs de totes les dificultats per convertir-se en una gran trobada d’escaladors i escaladores dins del nucli històric de Morella. A més, aquest format apropa l’escalada al públic general i promociona la ciutat entre els aficionats i aficionades a l’esport de muntanya.

La regidora d’Esports, Lola Viñals, ha destacat que “aquesta és una iniciativa molt innovadora que introdueix l’escalada dins de la ciutat i aprofita les característiques de Morella per a practicar aquest esport que normalment es practica a la muntanya”. L’edil ha explicat que “la primera edició va ser un èxit i va haver molt d’ambient durant tot el cap de setmana amb els carrers plens de climbers i una final espectacular”. A més, el vocal de la secció d’escalada de la Societat Esportiva ESPEMO, Jaume Segura, va explicar que “l’Open de Boulder Urbà JeansTrack Morella pretén ser una jornada per a gaudir de l’esport a Morella de manera que estem preparant blocs de diferents dificultats perquè tots i totes puguen escalar durant la jornada”. Jaume també ha dit que “l’any passat van vindre alguns escaladors i escaladores de primer nivell en l’àmbit nacional que van oferir una final espectacular”. Finalment, Jaume i Lola han volgut animar a vindre a Morella i participar en aquest esdeveniment i superar els 65 participants de la primera edició.

L’escalada boulder és una especialitat d’aquest esport en blocs de roca o parets menudes amb una alçada màxima de vuit metres. D’aquesta manera, és una modalitat que no necessita materials de subjecció com cordes i arnesos. El II Open de Boulder Urbà tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig i les inscripcions s’obiran la setmana vinent. Així, el dissabte al matí es realitzarà la fase de classificació des de les 10.00 hores fins a les 15.00 hores. A la vesprada tindrà lloc la final a les 16.30 hores i el diumenge a partir de les 10.00 hores hi haurà exhibició de lances i la proba d’escalada amb corda. A més, hi ha programades altres activitats durant el cap de setmana com el lance del pernil que tindrà lloc a la plaça i altres actes relacionats amb l’esport i la salut.

Conveni de col·laboració

A més, aquest dimecres s’ha signat el conveni de col·laboració anual entre l’ajuntament de Morella i la Societat Esportiva ESPEMO i, a més, un conveni específic per a la celebració del II Open de Boulder Urbà JeansTrack Morella. D’aquesta manera, el consistori dóna suport a aquesta associació que fomenta l’esport de muntanya i aventura i realitza activitats a la ciutat. Mitjançant aquest acord, el consistori i Espemo es comprometen a realitzar diferents activitats i impulsar diferents disciplines esportives, així com poder utilitzar els espais esportius municipals com el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I on l’associació té la seua seu social.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora d’Esport, Lola Viñals, el President d’Espemo, Raul Boix, han estat presents en la signatura d’aquesta. Així, Lola ha destacat que “l’objectiu d’aquest conveni és fomentar l’esport d’aventura en les seues diferents disciplines de manera que es facilite la pràctica i introducció a aquestos esports”.

Presentació de la Mediterranean Xtrem

Aquest matí s’ha presentat la cursa cicloturista Mediterranean Xtrem que comença demà. La MedXtrem es compon de tres etapes centrades en la ciutat de Morella com a punt d’eixida o arribada. Així, la primera jornada de la cursa ix de Castelló fins a la capital dels Ports amb 140 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 3.500 metres. La segona etapa recorre el terme municipal de Morella durant 65 quilòmetres. Aquesta és l’etapa més tècnica a causa del desnivell de 2.000 metres acumulats en menys distància. Finalment, la tercera jornada ix des de Morella en direcció a Benicàssim per a sumar un desnivell de 2.400 metres en 120 quilòmetres.

Directe