Elaborat el “Pla de Gestió del Paratge Natural Mola de la Vila”

A més, s’hi ha instal·lat una taula panoràmica al Mirador del riu Bergantes

El paratge natural de la Mola de la Vila forma part de l’important patrimoni mediambiental de Forcall. També anomenada Mola de Sant Marc, va ser declarada com a Paratge Natural Municipal l’any 2005 gràcies als múltiples mèrits que reuneix des del punt de vista ecològic, paisatgístic, històric i cultural.

Durant la passada tardor, van tenir lloc una sèrie de reunions amb diferents col·lectius, associacions i veïns del municipi de Forcall interessats a aportar la seua visió del paratge. L’objectiu d’aquest procés participatiu era definir un Pla de Gestió del paratge natural en funció de l’ús que els habitants li donen.

El “Pla de Gestió del Paratge Natural Municipal Mola de la Vila” ja està redactat i contempla una profunda anàlisi legal i DAFO de l’espai, a més d’incloure els efectes ambientals de l’ús públic, un programa de possibles actuacions i uns objectius per complir relacionats amb la seua conservació, els visitants i la gestió de recursos.

A més, amb la finalitat d’informar tots aquells que pugen fins dalt de tot, al lloc on estan situats els repetidors, recentment s’ha instal·lat una taula panoràmica al Mirador del Bergantes, on s’hi expliquen les característiques de l’orografia, vegetació, fauna, rius i patrimoni històric que es pot trobar a la Mola de la Vila, juntament amb una sèrie de recomanacions de comportament dins del paratge.

Des d’aquest mirador, situat al punt més alt de la Mola de la Vila, a 946,8m d’altitud, es poden observar Forcall, Morella, Castellfort, la resta de moles que envolten Forcall, Palomita i el naixement del riu Bergantes, entre altres elements interessants.

Directe