Els socialistes valencians reivindiquen a Vallibona “un món rural viu”

Unes jornades en les que ha participat el també president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana i alhora secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha clausurat a Vallibona la jornada “Per un món rural viu”, en la qual han participat la consellera d’habitatge, Maria José Salvador, el director general de l’agència per a la seguretat i resposta a les emergències, José Maria Ángel, la directora general d’ocupació, Rocio Briones, el director general d’administració local, Antoni Such, el director general de Turisme, José Manuel Gisbert, el secretari autonòmic d’agricultura i desenvolupament rural, Francisco Rodriguez Mulero, o el secretari de sanitat del Pspv, Ignacio Subias entre altres. En la jornada s’ha presentat l’estratègia valenciana contra el despoblament.

Puig, ha assenyalat que en són conscients de la situació que existeix en la Comunitat on en el 85% del territori només viu el 15% de la població” i per això, afirme, cal obrir una etapa d’intensificació de l’agenda valenciana contra el despoblament, però sempre amb mesures concertades amb la gent que aguante el territori. En este sentit, es considera fonamental el camí emprés de recolzament als sectors productius tradicionals i els incentius per a crear noves possibilitats per que més gent puga fer en els pobles el seu projecte de vida.

Igualar en serveis als ciutadans que viuen en l’entorn rural als que estan en les grans ciutats seria el més just; no obstant, no es podrà revertir l’oblit d’anys en poc temps. La discriminació positiva ha començat en sanitat, invertint en en els centres d’atenció primària i atenció urgent. En qualsevol cas, tota estratègia ha de consensuar-se amb la gent del territori i cal, segons els socialistes valencians, ajudar a les administracions més properes a mantenir serveis. Per eixe motiu s’ha aprovat el decret llei per al finançament de les entitats locals de pobles menuts amb problemes.

Segons el secretari provincial del PSPV, Ernest Blanch, els socialistes sempre han estat sensibilitzats en la problemàtica i continuaran apostant per el reequilibri en el territori.

La jornada s’ha celebrat a les antigues escoles de Vallibona. Una de les poblacions de la nostra comarca que ja no aplega als 100 habitants.

Directe