Benicarló presenta un pressupost de 27,4 milions d’euros

Marcat per les inversions de l’EDUS i l’augment de les inversions de fons europeus

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Benicarló, Carlos Flos, han detallat el contingut del Pressupost General de l’Ajuntament per al 2019, que aquesta nit a partir de les 21.00 hores dictaminarà el Ple i que suma un total de 27.413.475 euros, una xifra que suposa un increment d’2,5% respecte del pressupost de 2018.

Segons ha explicat l’alcaldessa —que ha augurat un ple «llarg i intens»— «el de 2019 és un pressupost ambiciós que ha de començar a marcar el Benicarló del futur». Miralles ha assenyalat que «hem continuat amb l’aposta del primer dia de cobrir les necessitat de les àrees més importants i, a la vegada, hem refermat les polítiques socials i d’ocupació». L’alcaldessa ha reconegut que «la nostra prioritat des de 2015 han estat les àrees de Benestar Social i Promoció Econòmica, però també hem donat un impuls molt important a altres àrees com Cultura i Festes».

Per la seua part, el regidor d’Economia i Hisenda ha manifestat que «amb aquest pressupost, Benicarló avança cap a la modernitat» i ha destacat que «hem preparat un pressupost per a poder treballar tot l’any, governe qui governe a partir del 26 de maig».

La xifra total de 27.413.475 euros inclou el pressupost de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), que és de més de 3,5 milions d’euros. En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut subratllar que «som dels pocs ajuntaments de les nostres dimensions que gestionem cinc centres socials especialitzats», en referència al Centre Geriàtric, la Residència Sant Francesc, la Residència i Centre de Dia El Collet i el Centre de Dia Nou d’Octubre.

Pel que fa a les inversions, s’han previst un total de 2.585.368,07 euros, «la xifra més elevada que hem tingut mai», ha dit l’alcaldessa. En aquest capítol, marcat per les aportacions de l’EDUSI, s’inclouen projectes com la Biblioteca Municipal (que s’ubicarà a l’antic Centre de Salut), el Centre d’Atenció a la Ciutadania (a la plaça del Doctor Pera), la Via Litoral, la reducció del consum energètic de la xarxa d’enllumenat públic o la urbanització de l’eix cívic central (carrer de Sant Francesc i carrer de Ferreres Bretó).

En les inversions també s’inclouen l‘adequació de locals per a la Universitat Popular (al c. del Tossal de les Figueres) i l’adequació d’un pàrquing per al Mercat de Benicarló que s’ubicarà en un solar cantoner entre c. del Rei Joan Carles I i el passatge del Mercat, davant d’on es planta la Falla del Mercat Vell. L’alcaldessa ha anunciat que «l’Ajuntament llogarà aquest solar per convertir-lo en un pàrquing públic que donaria servei als clients del Mercat i de la zona centre». Miralles ha assenyalat que «amb aquest pàrquing eliminarem els cotxes de l’entorn més immediat del Mercat i solucionarem la problemàtica de l’aparcament al centre».

En l’apartat d’ingressos, el regidor d’Economia i Hisenda ha destacat que «gràcies a la bona gestió, hem aconseguit incrementar aquest capítol», on destaquen les aportacions del fons europeus o del Fons de Cooperació Local de la Generalitat Valenciana, entre d’altres.

En l’apartat de despeses, es manté el capítol de personal (9,2 milions d’euros) i el de despesa corrent (9,3 milions d’euros). També s’inclouen les despeses financeres (194.174 euros), les transferències corrents (1,4 milions d’euros) o els passius financers (883.391 euros).

Finalment, els impostos i les taxes queden congelats. «Només hem previst una rebaixa mínima que s’aplicarà, a través de bonificacions, a aquelles empreses que contracten persones aturades de llarga durada», ha dit Carlos Flos.

Directe