Després de 30 anys tancada, comença a rehabilitar-se l’ermita de Sant Josep

S'han aconseguit diners de diferents ajudes per tal d'iniciar una primera fase de les obres

L’Ermita de Sant Josep de Forcall ha estat més de 30 anys tancada perquè necessita reformes estructurals. El programa Leader aportarà un finançament de 34.900 euros, mentre el Bisbat de Tortosa ho farà amb uns 15.000. L’import total de la restauració ronda els 140.000 euros. Per tant, s’estan mantenint reunions amb la Diputació de Castelló per tal d’aconseguir 70.000 euros i intentar aproximar-se tant com siga possible als 140.000. L’Ajuntament haurà d’assumir la diferència.

L’Alcalde de Forcall, Santi Pérez, assegura que “és el Bisbat de Tortosa qui té la titularitat i, per tant, el resonsable de demanar les ajudes, amb la qual cosa des de l’Ajuntament de Forcall no es podia actuar directament”.

L’Ajuntament de Forcall assumirà la direcció d’obra, així com la redacció del projecte. Segons les últimes informacions, el Bisbat de Tortosa ha rebut un requeriment segons el qual cal presentar el projecte al LEADER en 10 dies per a dur a terme les primeres intervencions. A més, l’obra d’aquests 65.000 euros ha d’estar enllestida abans del 30 d’agost del 2019.

De tota manera, encara que s’estima que la rehabilitació ascendirà a 140.000 euros, Santi apunta que realment no se sap com de malament està l’edifici. Aquesta informació només es podrà saber quan comencen amb la teulada. “És cert que l’arquitecte municipal, junt amb la Conselleria de Cultura, han fet una estimació inicial d’uns 140.000 euros d’actuació global o total”, apunta Pérez

L’Alcalde dóna les gràcies tant al Bisbat com a Conselleria, però creu que és fonamental acabar bé la rehabilitació per a garantir la seguretat de la població i per això s’estan reunint amb la Diputació de Castelló, perquè la subvenció puga vindre amb el Pla d’Ajuda al Patrimoni Eclesiàstic:

Altres elements que influeixen en el mal estat del temple són els arbres i les seues arrels, ja que poden deteriorar els fonaments. La idea és, més tard, restaurar les pintures.

L’Ermita de Sant Josep de Forcall va ser construïda entre el 1682. L’autor va ser Juan Emilio Prades Bel i la titularitat és del Bisbat de Tortosa. Compta amb unes pintures als laterals que representen el poble de Forcall.

Directe