Avança la perforació del túnel del Port de Querol de l’N-232

L’obertura del tram de Morella a Ràfels permetrà el transport de bigues i material de grans dimensions per la carretera nacional

Morella veu com cada dia avancen les obres de l’N-232 en el tram des del Port de Querol fins a la Masia de La Torreta. Així, aquesta setmana han començat els treballs de perforació del túnel, el qual evitarà aquest port. L’actuació s’ha iniciat des de la part nord del túnel. A més, l’obertura del tram de la nacional que uneix Morella amb Aragó facilitarà el transport de bigues i material de grans dimensions per aquesta carretera.

Cal recordar que la nova N-232 és una actuació molt important per a la zona de l’interior nord de la província de Castelló. D’aquesta manera, la carretera millorarà la comunicació entre l’interior i la costa de manera que seran més accessibles els serveis per als municipis d’aquesta zona.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’inici de l’actuació al túnel és una part molt important de les obres de la nova carretera, ja que aquesta infraestructura, junt las nombrosos viaductes que també s’estan preparant, reduirà els quilòmetres de l’N-232 i eliminarà les corbes del port”. L’edil ha explicat que “a més del túnel, també es veuen diferents infraestructures per on transcorrerà la nova carretera com els viaductes de la Masia de La Torreta, de manera que s’aprecia que les obres avancen de forma notable”. Rhamsés ha recordat que “la millora d’aquesta carretera és molt necessària per a l’interior de la província perquè facilitarà l’accés a nuclis de població més grans, així com la circulació de camions i transports comercials i l’afluència de visitants als pobles de l’interior, de manera que és molt necessària per al futur socioeconòmic de la zona”.

Durant el transcurs de les obres de l’N-232 al Port de Querol, també es realitzen millores als camins rurals de Vallivana. Així, en aquestos camins s’estan realitzant treballs d’adequació i millora mediambiental. A més, el camí de Vallivana és, també, per on transcorre el nou traçat de la Rogativa que tindrà lloc el primer cap de setmana de maig, com és tradicional. Així, aquestes tasques ja s’han coordinat amb els responsables de l’obra per a la seua adequació en aquells trams afectats per les obres de la carretera.

Directe