Medi Ambient avança la campanya contra els mosquits per les altes temperatures

Els tractaments a zones amb retenció d’aigua contenen matèries actives de molt baixa nocivitat per a persones o animals

Un mes abans del que és habitual, la Regidoria de Medi Ambient ha començat la campanya de tractaments sobre els nínxols de cria de mosquits a l’entorn urbà de gestió municipal. A partir d’ara, i fins a finals d’any —que, en funció de les condicions meteorològiques podria ser octubre o novembre—, s’aniran repetint de forma periòdica els tractaments que tenen com a objectiu atacar els primers estadis de desenvolupament larvari, una vegada finalitzat l’estat latent en què el mosquit passa l’hivern.

Els tractaments contenen matèries actives de molt baixa nocivitat per a les persones o animals de companyia, atés que fan servir un entomopatògen i un inhibidor de la síntesi de la quitina. Els punts de tractament es concentren en els punts de cria, bàsicament embornals, zones humides com el Barranquet o zones amb retenció d’aigua recorrent o procedent de la pluja.

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha assenyalat que «l’avançament de la campanya es deu a les condicions meteorològiques que s’han donat en els últims mesos, concretament, les altes temperatures, que afavoreixen el desenvolupament de les larves i, per tant, ens han obligat a iniciar abans els tractaments».

Bueno ha recordat que «a banda dels tractaments, és molt important la responsabilitat dels ciutadans a l’hora d’evitar la proliferació del mosquit», tant a les cases com als jardins i piscines. El regidor ha remarcat que «hem d’evitar l’acumulació de xicotetes quantitats d’aigua estacada en pots, cossiets, gerros, pneumàtics o altres recipients que són focus de cria dels mosquits».

Directe