Dia històric per a les comunicacions entre Morella i Aragó amb l’obertura de l’N-232

Aquest nou redueix el traçat antic amb una notable millora de la qualitat de la carretera

Dia històric per a les comunicacions entre Morella i Aragó amb l’obertura de l’N-232

Morella i Aragó s’apropen avui més que mai amb l’obertura al trànsit de la nova N-232. Aquest nou tram de carretera, el qual uneix Morella amb Ràfels, millora notablement la qualitat de la traçada i redueix en tres quilòmetres el seu recorregut total. D’aquesta manera finalitza un projecte que ha sigut una reivindicació històrica dels municipis des de les comarques dels Ports i el Matarranya. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb l’alcalde de Monroig, José Ramón Guarc, i altres autoritats, s’han reunit avui a Monroig i han visitat el nou traçat de la carrera.

Així, l’N-232 passa d’una geometria molt estricta, amb corbes que en algun cas no arribaven a 25 metres de radi, a una altra àmplia, amb radi mínim de 500 metres. A més, mentre que la plataforma anterior no arribava en molts llocs a 6 m d’amplada, la secció de la nova carretera té dos carrils de 3,50 més vorals de 1,50 metres i bermes. A més, s’ha construït dos túnels i dos viaductes.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquest és un dia històric per a les comunicacions de Morella amb Aragó amb aquesta carretera arreglada i oberta al trànsit”. L’edil ha recordat que “fa molts anys que la carretera hauria d’estar acabada i han sigut nombroses les reunions entre alcaldes de municipis per on transcorre la carretera, així com amb el Ministeri de Foment per accelerar les obres i veure als vehicles transitar per aquest nou tram”. També ha remarcat que “aquesta carretera és molt important per a generar noves oportunitats i enfortir les relacions del nord de la província de Castelló amb les comarques veïnes del Matarranya i Baix Aragó amb qui compartim moltes característiques i territori de manera que tenim un gran potencial junts”. Finalment, Ramsés ha explicat que “la millora de les comunicacions no acaba ací i les obres de l’N-232 de millora dels trams de Port de Querol fins a Morella sud s’estan desenvolupant actualment”.

Cal recordar que el 30 de juliol de l’any 2015 es va celebrar l’Acord de Morella en el qual més de 30 autoritats municipals, autonòmiques i estatals es van reunir en aquesta ciutat van crear una delegació per exigir partides pressupostàries per a la millora d’aquesta carretera des de Morella fins a Ràfels. Aquest acord va ser molt important per a començar a desbloquejar aquesta actuació que s’havia paralitzat en diverses ocasions des dels seus inicis als anys 90.

Directe