L’ARRU a Morella suposa més de 400.000 euros en 15 projectes

La Consellera d’Obres ha anunciat la renovació de la carretera CV-12

L’ARRU a Morella suposa més de 400.000 euros en 15 projectes

La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, acompanyada per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Director General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafael Briet, i els tècnics del programa de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana han visitat diferents obres que s’han realitzat amb aquestes ajudes.

Així, a la ciutat s’han desenvolupat tres projectes de nova edificació, 12 de rehabilitació de vivendes i la reurbanització del carrer Verge del Roser, així com la futura reurbanització del carrer Alta Sant Francesc. D’aquesta manera, més d’1.165.000 euros són el capital privat aportat per les famílies que han desenvolupat els projectes i les ajudes sumen més de 405.000 euros.

Les ajudes de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana a Morella pretenen facilitar les obres de millora dels habitatges dins del nucli urbà, així com de les obres de millora d’alguns carrers. Estes ajudes són fruit del conveni signat entre l’ajuntament, el Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Rhamsés ha destacat que “es tracta d’unes ajudes que arriben directament a la gent per a millorar les seues vivendes, així com condicionar els carrers de la ciutat”. També ha recordat que “Morella comptava amb una oficina de l’ARRU i que aquesta torne a funcionar era una reivindicació històrica de la ciutat”. L’edil ha explicat que “la iniciativa ha sigut un èxit amb 15 projectes privats que s’han desenvolupat durant el 2018”. Així, ha comentat que “a causa de l’èxit, estem treballant en un nou pla ARRU per a continuar millorant el casc urbà de Morella i les seues vivendes”. Finalment, ha remarcat que “per a consultar la informació sobre les ajudes de l’ARRU i altres subvencions, la gent pot acudir a les oficines d’obres de l’ajuntament de Morella”.

L’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana és una ajuda molt important per al sector de la construcció, ja que es promouen obres i millores dins del nucli urbà de Morella. Així, és una manera de dinamitzar l’economia local i suposa una millora urbana significativa.

Millora de la
carretera CV-12

Abans d’aquesta, la Consellera ha visitat la carretera CV-12 que uneix Ares amb Morella per a conéixer el projecte de millora d’aquesta. Així, l’actuació consisteix a rehabilitar el ferm i millorar seguretat des del punt quilomètric zero fins al 24. Aquest projecte compta amb un pressupost de 3.729.000 euros destinats al fressat de l’asfalt, posterior reasfaltat, col·locació de defenses, senyalització i construcció de cunetes. Aquesta carretera és molt important per a la comunicació entre les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat. Així, la CV-12 compta amb un transit de vehicles pesats i és una via de comunicació turística entre ambdues comarques.

Directe