Els dinosaures de Morella s’estudiaran a la Fàbrica Giner

A més, Morella recupera els fòssils que estaven emmagatzemats a Penyeta Roja

La Fàbrica Giner continua amb els diferents projectes per a la seua recuperació i albergarà el laboratori per a estudiar les restes paleontològiques de Morella i la comarca dels Ports. D’aquesta manera, han començat els treballs per habilitar l’edifici de les Calderes amb aquesta finalitat de manera que es puguen estudiar les diferents troballes i restes de dinosaures, així com emmagatzemar les peces durant el procés d’estudi.

Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la subdirectora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Materials (IVC+R), Gemma Contreras, van visitar les instal·lacions, on ja s’han traslladat les peces que van tornar des de Penyeta Roja. D’aquesta manera, “es recupera un valuós patrimoni d’aquesta zona i que s’ha de poder treballar ací” ha explicat Rhamsés.

Així, “esperem poder acollir prompte al personal per a estudiar i restaurar les restes trobades a Morella i la comarca” ha destacat l’alcalde. A més, ha comentat que “aquest projecte tracta de comptar amb un espai habilitat per a la restauració de peces paleontològiques on es puga treballar amb les condicions necessàries”. Finalment, Rhamsés ha remarcat que “aquest nou espai tracta de posar en valor el nostre patrimoni i poder treballar amb ell a la nostra comarca”.

Cal recordar que Morella compta amb un patrimoni paleontològic molt important, el qual es pot descobrir al Museu Temps de Dinosaures. Així, que es puga restaurar i treballar a Morella amb el seu patrimoni paleontològic genera ocupació en tots els seus àmbits, des de la investigació fins a l’exposició en el museu, el qual mostra cada any més visites. Així, més de 28.000 persones van visitar el Museu Temps de Dinosaures durant el 2018. Aquest museu es va inaugurar el 25 de març de l’any 1994, per la qual cosa celebrarà enguany el seu 25é aniversari.

Directe