Rosa Adela Segura serà l’alcaldessa de Castellfort

Des de fa 40 anys s'escollix als representants municipals amb un sistema molt peculiar

Rosa Adela Segura, en una imatge d'arxiu

Castellfort presenta les seues primaries. Aquest any el sistema per escollir els representants municipals compleix 40 anys. Rosa Adela Segura ha estat la veïna més votada de Castellfort sent la seua segona legislatura.

Des de fa quaranta anys, Castellfort, escollix els seus representants municipals amb un sistema molt peculiar en el que tots els veïns del poble, de 18 a 80 anys, poden ser escollits per a formar part de la corporació tret de les persones que ja han estat els darrers quatre anys, els majors de 80, els treballadors municipals, els jutge de pau i el seu substitut. Presentades les primàries d’aquest 2019, Rosa Adela Segura, ha estat la veïna més votada de Castellfort, amb 50 vots, la qual ja havia estat al front en l’anterior legislatura.

Ara els escollits hauran de decidir si es presenten en una candidatura unitària, independentment o baix el paraigua d’algun partit polític. Altres municipis de la nostra comarca que utilitzen un sistema semblant, en algunes variacions, són La Mata i Olocau del Rey que les realitzaran en les properes setmanes.

Directe