Morella recupera, després de més de 20 anys, el servei de SAMU 24 hores

Els pobles de la comarca es troben a més d'una hora de l'hospital més proper

Morella recupera, després de més de 20 anys, el servei de SAMU 24 hores

El servei de SAMU 24 hores es posa en marxa a Morella des d’avui, després que fa 20 anys es va suprimir a la capital dels Ports. El servei sanitari d’urgències té la seua base en el local de la Creu Roja situat a l’Hostal Nou de forma provisional durant les obres del Centre de Salut.

El SAMU 24 hores a Morella era una reivindicació històrica de la ciutat i tota la comarca dels Ports per a tindre uns serveis sanitaris dignes i un temps de resposta acceptable davant d’urgències, tenint en compte la llunyania dels hospitals.

L’equip que forma el nou SAMU està constituït per quatre tècnics i tècniques en emergències, cinc infermeres i infermers i cinc metgesses i metges.

Amb motiu de l’inici del servei, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Benestar Social, Malú Blasco, el Director de Sanitat de Castelló, Edelmiro Sebastián, la Gerent de l’Hospital de Vinaròs, Ana Arizón, i el Director del Servei d’Emergències Sanitàries, Pere Herrera, han visitat les instal·lacions que albergaran aquest servei. D’aquesta manera, des de la base de SAMU a Morella es donarà cobertura a una ampla extensió del territori de la comarca dels Ports amb poblacions que es troben entre 50 i 90 minuts de l’hospital més proper, l’Hospital Comarcal de Vinaròs.

Així, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “sabem que és un esforç important el que es fa ací però és de justícia, ja que les comarques de l’interior hem de tindre uns serveis dignes i en sanitat, sobretot quan parlem de serveis d’urgències, ja que els centres hospitalaris estan allunyats”. L’edil ha recordat que “el retorn del servei de SAMU 24 hores és una molt bona notícia després que fa anys, incomprensiblement, es va llevar”.

Rhamsés ha volgut “agrair a totes les persones i institucions que han fet possible que avui siga una realitat la recuperació d’este servei, des de la Generalitat Valenciana, fins a les distintes corporacions municipals i a la societat en general per la seua reivindicació constant”. També “a la Creu Roja pel seu suport i ajuda per acollir aquest servei en les seues instal·lacions”.

Edelmiró Sebastià és el director territorial de Sanitat

Centre de Salut
de Morella

El servei SAMU 24 hores s’ubica temporalment al centre de la Creu Roja del barri de l’Hostal Nou, a causa de les obres de rehabilitació del Centre de Salut de Morella. En aquest s’està realitzant una actuació de rehabilitació de l’edifici per a fer-lo més accessible, així com millorar el servei sanitari i incorporar el servei de radiologia a la ciutat.

Directe