La SAMU 24 hores de Morella es posarà en marxa el 15 de gener

Ximo Puig ho ha anunciat durant la visita a les obres del Centre de Salut

Morella comptarà amb el servei de SAMU 24 hores a partir del 15 d gener. Així ho ha anunciat el President de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita a les obres del Centre de Salut de Morella. Aquest ha estat acompanyat per la Directora General d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A més, s’ha licitat el nou equipament per al servei de radiologia del Centre de Salut de Morella.
La SAMU 24 hores a Morella era una reivindicació històrica de la ciutat i tota la comarca dels Ports per a tindre uns serveis sanitaris dignes i un temps de resposta davant d’urgències acceptables, tenint en compte la llunyania dels hospitals. Cal recordar que Morella comptava amb el servei 24 hores de la SAMU i fa uns anys es va llevar.

Així, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “és un servei molt necessari ací a l’interior on la distancia amb els hospitals és més gran i, per aquesta raó, una reivindicació històrica de molts pobles de la comarca dels Ports”. L’edil ha recordat que “el retorn del servei de SAMU 24 hores és una molt bona notícia després que fa anys que, incomprensiblement, es va llevar”. També ha comentat que “tindre una atenció completa des de Morella és molt important perquè suposa salvar vides” a més, ha afegit que “la zona dels Ports té un registre d’incidències més reduït que altres zones a causa de tindre menys població, però els drets de les persones que hi vivim han de ser els mateixos”.
El President, la Directora i l’alcalde han visitat les obres del Centre de Salut de Morella que van començar el passat 17 de desembre. Aquestes consisteixen en una millora important del centre, característic per estar emmarcat en l’antiga església de Sant Miquel. Així, l’accessibilitat a tot l’edifici, la millora en el servei sanitari i la incorporació del servei de radiologia són les principals característiques d’aquesta actuació.

. Residència de la tercera edat
Tanmateix, s’han reunit amb la direcció de la Residència de la tercera edat i donar suport a aquest servei bàsic tan important per als veïns i veïnes de Morella. Aquesta, junt amb el Centre de Dia, són les instal·lacions dedicades a cuidar i atendre a la gent gran.

Directe