Els pobles reivindiquen a Madrid el seu paper en la gestió forestal

Morella serà la capital de les zones de muntanya i fins a sis jornades de debats en tindran lloc durant el 2019 amb l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat avui en l’acte commemoratiu del 111 aniversari de l’Assemblea d’ajuntaments propietaris dels monts d’utilitat pública que s’ha celebrat a Madrid en representació de la ciutat. A més, aquesta jornada ha servit per a tractar i reivindicar el paper dels municipis en la gestió forestal i la necessitat d’aquestos en inversions i canvis normatius per a facilitar l’activitat i el desenvolupament econòmic. Rhamsés també ha aprofitat, juntament amb el President d’esMontañas i el de la Plataforma Forestal Valenciana, per a perfilar els diferents debats i activitats que acollirà Morella l’any 2019 com a capital de les zones de muntanya.

La jornada ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, la Directora General del Desenvolupament Rural i Política Forestal de MAPAMA, Isabel Bombal, la Comissionada per al repte Demogràfic, Isaura Leal, el President d’esMontañas, Francesc Boya, i un representant de la FEMP.

Rhamsés ha destacat “la necessitat de canvis normatius i inversions que necessitem, ja que les persones del món rural són la clau per a la sostenibilitat ambiental i han d’estar en el centre de totes les polítiques i iniciatives”. L’edil ha afegit que “no hi ha sostenibilitat ambiental sense sostenibilitat humana, per la qual cosa, hem de treballar per a revertir la situació de despoblament que patim en les zones rurals”. D’altra banda, ha explicat que “és molt important per a Morella ser la capital de les zones de muntanya 2019 per a treballar sobre tots els problemes que tenim i com solucionar-los”.

Capital de muntanya, Morella ciutat de congressos

Morella serà la capital de les zones de muntanya 2019 i acollirà diferents debats i congressos al llarg de l’any. A més, Morella realitzarà sis jornades especials al voltant dels temes relacionats amb les muntanyes i altres activitats relacionades i característiques de la muntanya com són les competicions esportives. Cal recordar que durant el 2018 la ciutat ha acollit gran quantitat de congressos i activitats i amb la capitalitat s’espera que l’activitat s’incremente durant l’any que ve.

Directe