El Centre de Salut de Morella incorporarà radiologia després de les obres que comencen ara

L’edifici del centre és molt característic per estar ubicat a l’església de Sant Miquel

El Centre de Salut de Morella incorporarà radiologia després de les obres que comencen ara

Les obres del Centre de Salut de Morella han començat aquest matí. Aquestes compten amb un termini de sis mesos per a realitzar-se i consisteixen en una millora important de l’edifici. Així, l’accessibilitat a tot l’edifici, la millora en el servei sanitari i la incorporació del servei de radiologia són les principals característiques d’aquesta actuació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una obra molt important per a millorar un servei bàsic a Morella, ampliar les consultes i millorar el servei als i les pacients o el treball del personal mèdic”. A més, l’edil ha explicat que “l’edifici del Centre de Salut de Morella és molt característic per estar ubicat en una església i no ha tingut cap millora important des que es va construir als anys 80”. També ha comentat que “la nova sala de radiologia és una reivindicació històrica de Morella per a evitar llargs desplaçaments per a fer radiografies amb el que això implica per als i les pacients, com perdre dies de treball. No és just que en tota la comarca no es facen radiografies”. Rhamsés ha remarcat que “les diferents reformes són necessàries per a optimitzar la tasca dels professionals mèdics del centre”. Finalment, ha subratllat que “fa temps que treballem amb la Conselleria de Sanitat per a reformar el Centre de Salut i adaptar-lo a les necessitats d’avui en dia i avui ja s’inicien les obres”.

Ubicat a l’església de Sant Miquel

El Centre de Salut de Morella està ubicat a l’edifici de l’església de Sant Miquel, per la qual cosa presenta complexitat a l’hora d’abordar reformes, a més, la construcció sanitària és dels anys 80. Aquesta actuació molt necessària pretén fer més operativa la tasca del personal mèdic amb la comunicació de les consultes.

A més, el projecte inclou una sala de radiologia que apropa el servei als ciutadans i ciutadanes de la zona per a no desplaçar-se fins a Vinaròs. L’Hospital de Vinaròs és, fins ara, el centre més pròxim que ofereix aquest servei encara que es troba a prop d’una hora de la ciutat. Morella i la comarca dels Ports té una població de gent gran majoritàriament i reben moltes visites de turistes, a més de tindre una orografia complexa, la qual cosa fa molt necessari cobrir aquest servei i que no es trobe a quasi una hora de trajecte.

Cal recordar que durant el transcurs de les obres al Centre de Salut, el servei estarà ubicat a l’edifici del CISE i els serveis d’emergències a l’Hostal Nou. D’aquesta manera, es busca oferir els serveis de la millor manera possible i desenvolupar l’obra de la forma més eficient.

Directe