S’estan restaurant els murs i la teulada a la Torre Redona

El passeig de ronda de les torres de Sant Miquel està obert al públic de nou

Les obres de rehabilitació de la Torre Redona, a la muralla de Morella, avancen i aquesta setmana s’han iniciat els treballs de reconstrucció de la teulada. Aquesta actuació va començar fa unes setmanes amb la reconstrucció dels murs i ara s’ha instal·lat la coberta en la qual queda instal·lar la teulada. La Torre Redona està situada al costat de la porta de Sant Miquel i la seua recuperació suposa l’ampliació del passeig de ronda des de la Torre Redona fins a la porta de la Nevera.

Així, el dilluns l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, van signar el conveni de col·laboració sobre aquestes ajudes que, en el cas de Morella, s’utilitzen en la rehabilitació de la Torre Redona. Rhamsés ha destacat que “la recuperació d’aquesta torre és molt important per al manteniment del conjunt del patrimoni arquitectònic de la ciutat”. A més, l’edil ha explicat que “l’actuació sobre la Torre Redona també destaca per l’ampliació del passeig de ronda que es pot visitar, ja que comunicarà aquesta amb les Torres de Sant Miquel i fins al portal de la Nevera, un dels principals atractius turístics de la ciutat”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “durant el 2017 es va restaurar la Torre del Racó i també volem rehabilitar altres torres com la de La Pardala o la de Sant Francesc”.

Les obres de rehabilitació de la Torre Redona compten amb un pressupost de 160.000 euros, finançats amb l’ajuda dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional FEDER de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i una ajuda de Turisme Comunitat Valenciana.

Passeig de ronda a Morella

Morella va realitzar les obres de rehabilitació de la Torre del Racó durant el 2018. Així, aquestes han finalitzat i el passeig de ronda que uneix les Torres de Sant Miquel amb el portal de la Nevera per damunt de les muralles s’ha reobert al públic. Cal recordar que Morella compta amb més de dos quilòmetres de muralles que envolten la ciutat.

Directe