Morella recupera l’edifici Colomer Zurita després d’anys de reivindicacions

Generalitat, Diputació i Ajuntament van signar l'acord el passat agost

Morella recupera l’edifici Colomer Zurita després d’anys de reivindicacions

L’ajuntament de Morella va celebrar anit el Ple Ordinari del mes de novembre amb el punt principal sobre l’edifici Colomer Zurita. Així, es va aprovar la memòria de cessió d’aquest, el qual passa a tindre titularitat municipal com es va pactar el passat mes d’agost quan el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, van signar aquest acord.

A més, el passat més de setembre, el Ple de la Diputació de Castelló va aprovar l’acord inicial per a la cessió en propietat a l’ajuntament de Morella de l’immoble denominat Col·legi d’ensenyament Colomer Zurita en aquesta població.

Rhamsés ha destacat que “hem reivindicat durant molts anys que el Colomer Zurita és propietat dels morellans i morellanes i, per tant, la recuperació per al poble és molt important”. A més, l’edil ha agraït “la predisposició de la Diputació de Castelló de corregir aquesta decisió que es va prendre fa molts anys de furtar aquest edifici de titularitat del poble de Morella”. Finalment, Rhamsés ha explicat que “les tres administracions coincidim en que des de Morella es lidere el projecte de futur del Colomer Zurita i el contingut que albergarà d’ara en avant”.

L’edifici Colomer Zurita era propietat de la Diputació de Castelló i ha sofert unes obres de rehabilitació estructural en els últims mesos. Així, l’acord signat al mes d’agost permet que passe a ser propietat municipal i que les diferents institucions puguen invertir en la recuperació de l’edifici, així com en els diferents projectes que el Colomer Zurita puga albergar.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat.

Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana de Morella

Aquest matí l’alcalde de Morella s’ha reunit amb la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a signar el conveni de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana (ARRU) de Morella. Cal recordar que l’ARRU és un projecte de l’Ajuntament de Morella conjuntament amb el Ministeri de Foment, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que té l’objectiu d’impulsar la reurbanització de la ciutat amb la rehabilitació completa de vivendes.

Directe