Ares rehabilita la seua Font Vella amb 21.000 euros de pressupost

L'estructura de l'obra medieval anava cedint poc a poc pel pas del temps

Al centre del casc urbà d’Ares del Maestrat i concretament a la Plaça de La Bassa trobem la font medieval, coneguda al municipi com a ‘Font Vella’ i que està sent restaurada actualment per mediació de l’empresa Arko 10. Ja fa uns anys l’Ajuntament d’Ares va detectar problemes amb la cúpula d’aquesta font, apreciant moviments a les seues pedres que anaven a més en època de pluja. Es va plantejar la seua rehabilitació, si bé el consistori ha necessitat ajuda per poder dur-la endavant.

Les obres de rehabilitació de la ‘Font Vella’ es troben ja en el seu tram final i s’espera que als propers dies, la restauració d’aquesta font emblemàtica d’Ares estiga ja totalment acabada. Es compta amb un pressupost de 21.000 euros per tal de realitzar aquesta intervenció a la “Font Vella” que servirà per consolidar totalment la seua arcada interior. La gran part d’aquesta obra està finançada per la Generalitat, si bé l’Ajuntament també aporta una quantitat.

Per dalt d’aquest font, situada a la Plaça de la Bassa comença el serpentejant carrer del Montjuí, una zona per la que passen vehicles. Donat l’estat de la font ja fa anys que aquest tram es troba tallat a la circulació. Per tal d’accedir totalment a l’arcada interior de la font també ha estat necessari alçar el paviment del carrer. Apuntalant l’estructura des de la mateixa font no permetia solucionar el problema.

Directe