Morella participa en les II jornades de Los Pueblos Más Bonitos al Senat

L’edil ha traslladat la importància del Parador de Turisme a la Ministra Maroto

Morella participa en la II jornades de Turisme, innovació i medi ambient en l’Espanya Rural al Senat organitzada per l’associació de Los Pueblos más Bonitos de España. En aquesta jornada al Senat han volgut reivindicar un millor finançament per als municipis i zones rurals, els quals es veuen greument afectats per no rebre suport. Així, l’acte d’inauguració ha comptat amb la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el President del Senat, Pío García-Escudero, i el President de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España, Fran Mestre.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha acudit a Madrid en representació de la ciutat en aquesta jornada, la qual pretén promoure el patrimoni rural dels pobles i lluitar contra el gran problema de la despoblació que sofreixen aquestos. D’aquesta manera, Rhamsés ha participat en la taula sobre el despoblament, un dels principals problemes que afecten a les zones rurals, amb Isaura Leal Fernández, Comisionada per al Repte Demogràfic del Govern d’Espanya.

Rhamsés ha destacat que “és una jornada molt important per a traslladar l’estat dels pobles i municipis a les institucions, així com explicar els projectes que s’estan realitzant per a millorar la situació” i ha dit a la taula que “ens preocupa pensar que hem perdut molt de temps esperant solucions des del govern, necessitem algunes mesures ja i posar el focus en les persones. Valorem el món rural i llevem els obstacles que ens detenen”. A més, l’edil ha comentat que “a través de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España unim esforços per a potenciar el turisme i l’economia dels municipis menuts i frenar el despoblament”. També ha remarcat que “devem treballar i parlar en positiu sobre el món rural sense perdre la reivindicació”. Rhamsés ha explicat que “durant la jornada s’han tractat altres temes sobre innovació en el món rural a partir de l’agricultura, la ramaderia i l’ús d’energies netes”.

Tanmateix, la jornada ha mostrat que l’associació es preocupa de temes transversals que afecten les zones rurals i no sols del turisme. Per tant, l’edil ha subratllat que “cal treballar i donar suport a les grans oportunitats que tenim i podem tindre, facilitar nous projectes, canvis legislatius i fiscals, materialitzar urgentment projectes per mantenir la població i potenciar el repoblament i traslladar els elements positius”.

A més del despoblament, en aquesta jornada també s’han tractat altres temes com les diferents opcions de finançament dels pobles, la conservació dels nuclis històrics i els seus problemes, les propostes per a buscar un futur de turisme sostenible i les comunicacions i telecomunicacions en el món rural.

Parador de Turisme de Morella

L’alcalde ha aprofitat la cita per a traslladar a la Ministra de Turisme, Reyes Maroto, la necessitat del suport del Ministeri a la innovació turística, la industrialització i el comerç de proximitat a Morella. A més, també li ha insistit sobre la importància del Parador Nacional de Turisme per a la ciutat i tota la comarca.

Directe