La Generalitat Valenciana presenta ajudes contra el despoblament

74 municipis de la província de Castelló es beneficiaran d'aquest suport

La Generalitat Valenciana ha presentat aquest dimarts la línia específica d’ajudes a la despoblació dins dels fons de cooperació municipal. Aquesta compta amb una dotació de 3 milions d’euros i arribarà a 74 municipis de la província de Castelló. Amb aquesta ajuda es pretén promoure la igualtat d’oportunitats, perquè el lloc de residència de cadascú no sigui un impediment.

«L’horitzó cap al qual es desplaça la Generalitat és que tinguem una Comunitat Valenciana en que tots tinguem les mateixes oportunitats econòmicament parlant i en el lloc de residència, per a que s’eliminen eixes desigualtats», apunta el president Ximo Puig.

Aquesta és una acció que es suma a altres que l’ens autonòmic està portant a terme al territori dins de l’Agència Valenciana contra el Despoblament com són els plans «Avalem joves» per crear ocupació i poder fer més atractiu per als joves viure als pobles. La lluita contra el despoblament és una de les prioritats del govern de la Generalitat Valenciana i s’estan portant a terme accions coordinades per atacar aquesta problemàtica.

Directe