Es comença a treballar en la rehabilitació de l’ermita de Sant Roc

L'Ajuntament de Vilafranca i el bisbat signen un conveni de col·laboració per al seu futur ús

El Bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López i l’Alcalde de Vilafranca Óscar Tena, signaven un conveni per a la cessió de l’ermita de Sant Roc per 25 anys per a que tant la Parròquia com l’Ajuntament puguen dur a terme activitats en aquest edifici. A més, aquest mateix dilluns començava la rehabilitació de l’ermitori. L’acte per a la signatura del conveni tenia lloc a la Sagristia de l’Església Santa María Magdalena de Vilafranca. Casimiro López va destacar la col·laboració tant de l’Ajuntament com de la Generalitat Valenciana per participar d’aquesta rehabilitació, juntament amb el Bisbat per a l’ermita de Sant Roc, tancada des de l’any 1982.

Amb aquest acte, en el que estava present el rector de la Parròquia de Vilafranca, Salva Prades i membres tant de l’Ajuntament com de la Junta Pastoral es va fer efectiva la cessió i es destacava que és aquesta la primera fase de rehabilitació per a Sant Roc.

L’any 1982 es tancava l’ermita de Sant Roc pel seu alarmant estat de conservació i en 1993 es retirava la imatge del sant de l’altar i les de Sant Fabià i Sant Sebastià que acompanyaven al patró de Vilafranca presidint l’ermita. Un edifici construit entre els anys 1705 i 1725 que va ser acabat totalment en l’any 1740 i que ha viscut grans adversitats al llarg de la història. Un ermitori oblidat durant massa temps.

Quan a principis del Segle XVIII es decidia construir l’ermita de Sant Roc a les Eres i davant del desaparegut Peiró de Sant Agustí, aquesta zona estava molt allunyada del casc urbà de Vilafranca. Ara, donada l’expansió del municipi Sant Roc es troba a una zona molt cèntrica i la seua rehabilitació estava des de fa temps entre les urgències de l’Ajuntament.

Signatura de conveni i inici històric d’unes obres que els veïns i veïnes no comptaven amb que no arribarien mai. L’empresa Arko 10 començava ja a desmuntar la teulada de Sant Roc per a la seua rehabilitació i en la que està previst dotar de seguretat estructural a tot l’ermitori. L’obra amb un pressupost de 110.000 euros està previst que tinga una durada d’entre dos i tres mesos.

Directe