Morella aprova per unanimitat un pressupost de 4.867.750,59 euros per a 2019, el més alt de la ciutat

Aquest suposa un augment del 17,4% respecte a l’any 2018 on destaquen l’1,5 milions per a inversions i la base social

El ple ordinari del mes de desembre va aprovar per unanimitat el pressupost municipal per a l’any 2019. D’aquesta manera, els comptes per a l’any vinent ascendeixen a 4.867.750,59 euros, la qual cosa suposa un augment del 17,4% respecte a l’exercici anterior. Així, aquest pressupost prioritza les inversions i el benestar social a Morella.

El regidor d’Hisenda, Amadeu Bordàs ha destacat “l’esforç i el treball que suposa aconseguir un augment en el pressupost, ja que cal aconseguir la implicació de la resta d’administracions per a dur a terme molts dels projectes”. Així, ha remarcat que “a més aconseguim un augment del pressupost sense apujar els impostos, on l’IBI ha baixat un 13% en els últims 4 anys”. L’edil també ha comentat que “els pressupostos són l’eina per a dur a terme tots els projectes que hem planificat per al nostre poble durant el pròxim any, de manera que s’ha treballat a consciència per adaptar-lo a la millora de la ciutat, el benestar i les necessitats dels morellans i morellanes”.

1,5 milions per a inversions en 2019

El capítol que té més importància en el pressupost i amb més augment l’any 2019 és el de les inversions. Aquest compta amb 1.500.000 euros, la qual cosa suposa quasi un 30% del pressupost. Entre les inversions, destaca la rehabilitació de CEIP Mare de Déu de Vallivana amb el Pla Edificant amb 566.207, 36 euros. A més, estan previstes importants actuacions de rehabilitació i millora del patrimoni, així com en les pedanies. Tanmateix, estan contemplats dins del pla municipal de millora urbana com són l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana, la millora del carrer Sant Francesc, el carrer Taleca i el carrer La Muralla, entre altres. Destacar també que la compra del vehicle adaptat per al Centre de Dia, la nova pista de pàdel i la millora de les instal·lacions esportives.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aprovar el pressupost per unanimitat demostra la seua importància i el positiu que és per a Morella”. A més, ha explicat que “aquesta xifra per a les inversions repercuteix en la millora econòmica de la ciutat així com en els serveis”. També, ha explicat “la importància de la defensa dels interessos de Morella, per exemple en aconseguir una xifra més elevada de la prevista en les expropiacions dels terrenys de l’N-232 al Ministeri de Foment”. Finalment, ha remarcat que “amb aquest pressupost també planifiquem la Morella del futur amb la millora urbanística i la creació de sol industrial”.

Directe