El ple de Vilafranca vota una moció en contra de la MAT

La construcció del tram de la línia de Molt Alta Tensió ‘MAT’, des de Mezquita de Jarque (Terol) fins a Almassora (Castelló) ha estat embolicada per la polèmica i les mobilitzacions contràries al projecte des del seu inici, creant-se fins i tot plataformes en diferents municipis de la província de Castelló. Actualment la seva construcció es troba molt avançada ja en zones del nord de Castelló com per exemple a Forcall. No obstant això, la Plataforma ‘NO A la MAT’ continua amb les seves reivindicacions en contra d’aquesta ‘autopista elèctrica’.

Dilluns passat en el ple de l’Ajuntament de Vilafranca el grup municipal Compromís per Vilafranca presentava una àmplia moció contrària al projecte i que el consistori vilafranquí aprovava per unanimitat. Els tres grups polítics de l’Ajuntament de Vilafranca (PSPV-PSOE, Compromís i Partit Popular) recolzaven la moció. El terme municipal de Vilafranca es veu mínimament afectat pel pas de l’estesa elèctrica de la MAT, si bé mostren la seva solidaritat amb municipis veïns que es veuen més afectats.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Ares del Maestrat mitjançant el seu Alcalde Abelardo Tena, també s’expressava entorn de la construcció de la línia de Molt Alta Tensió. Els canvis respecte al projecte inicial, segons apuntava Abelardo Tena “han aconseguit que la línia d’alta tensió no passada prop de cap nucli habitat del municipi com la Montalbana o el Coll d’Ares i en el seu pas per la Canà, tampoc afecta a cap de les masies habitades. A més des del poble no tindrà impacte visual la línia d’alta tensió”.

El municipi d’Ares va presentar al·legacions al seu moment i segons puntualitzava Tena “vam donar el vistiplau amb la condició que s’elimini la línia que existeix actualment i que puja pel port d’Ares. És una línia que amb la construcció de la MAT no té sentit”. A més, Abelardo Tena manifestava que “actualment s’estan tractant les compensacions als afectats a Culla i el procés continuarà a Benassal i Ares”. L’Alcalde d’Ares del Maestrat també apuntava al fet que “tot indica que la línia elèctrica en aquesta zona es contruirá durant l’any 2017 i tenim l’esperança que en el 2018 es desmantelli la línia elèctrica que ara creua bona part del terme d’Ares”.

Directe