L’autovia A-68 passarà per Morella desdoblant l’actual N-232

Així ho ha anunciat el Ministre de Foment José Blanco

El Ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat avui que l’A-68 arribarà fins a Mediterrani per la Comunitat Valenciana, convertint progressivament en autovia l’actual N-232. Des de la ciutat de Morella l’alcalde Ximo Puig valorava aquesta decisió com “probablement una de les millors notícies que hem rebut en els darrers anys”. Per al primer edil de la capital dels Ports, que juntament amb el de Vinaròs Jordi Romeu i l’alcaldessa d’Alcanyís Amor Pascual feia més d’un any que treballaven buscant recolzaments, adhesions i justificacions per tal que aquesta fora l’alternativa escollida. “Si Morella va perdre el tren de la història amb la no instal·lació d’infraestructures ferroviàries en el seu moment, ara el recuperem en base a l’única via de comunicació que tenim, que és la carretera”.

Totes les formacions polítiques, associacions de professionals del transport, indústria i turisme, han coincidit en afirmar que l’anunci del Ministre és una bona empenta per al futur desenvolupament de la província i, en aquest cas, especialment del nord de Castelló. Tant el subdelegat del govern a Castelló Antoni Lorenzo, com els impulsors del manifest de Morella, han assegurat que si bé, caldrà tenir paciència per que la tramitació en aquest tipus d’infraestructures no és curta, la decisió presa pel Ministeri enceta una nova etapa d’il·lusió, ja que “el món de l’economia real pren decisions estratègiques d’assentar-se en un territori concret i de contemplar possibilitats de futur en funció de les infraestructures que aporta. Per això, que aquesta autovia es faigue passant per Morella i fins a Vinaròs, millora molt les nostres possibilitats.

L’alcalde Puig agraïa al Ministeri que s’haguen tingut en compte totes les consideracions tècniques que han aportat al llarg de tot el procès d’estudi de les diferents alternatives, i afirma que “açò retorna a Morella a eixa posició central que va tenir en el marc de la Corona d’Aragó, ja que estarem a menys d’hora i mitja de Saragossa, a menys d’hora i mitja de València i de Tarragona i també es retallarà la distància amb Lleida“.

Directe