“Empreses compromeses amb el territori”

Segueix en directe, des de Dénia, el fòrum "Arrels" de l'Associació de l'Associació de la Premsa Comarcal Valenciana

Dénia es converteix en la seu d’‘Arrels’, el primer fòrum d’empreses compromeses amb el territori i que treballen pel desenvolupament de la Comunitat Valenciana. La trobada, organitzat per l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana (APCV) -a la que pertany comarquesnord-, la Generalitat Valenciana i Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, forma part del programa d’activitats del Dénia Festival dels Humanitats i es podrà seguir de manera presencial i també a través dels dotze mitjans que integren la APCV.

L’Espai Lluís Vives acull des de les 10’30 hores aquest esdeveniment on participen reconegudes empreses valencianes com són la caixa d’estalvis Caixa Ontinyent, EnerHi, Baleària, en una de les taules de diàleg i Rolser, Aquaclean Group i Unió Alcoiana, en una altra. Són empreses amb una àmplia trajectòria i compromeses amb el territori. Així mateix, un total de dotze periòdics de tota la Comunitat també formaran part del fòrum. Com indica el president de l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis, “tant empreses com mitjans de comunicació som agents que dinamitzem l’opinió pública en cadascun dels territoris on estem implantats i ens necessitem mútuament”.

‘Arrels. Empreses Compromeses amb el Territori’ dona als assistents l’oportunitat de conéixer la manera en la qual diferents empreses treballen a través de tres taules redones. El fòrum quedarà inaugurat amb les paraules de Pere Rostoll, director general de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana; Santiago Sanchís, president de la APCV; Benito Mestre Caudeli, president del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA); i Lydia del Canto, directora de ESG de Baleària.

A continuació, Alejandro Escrivà, director de la Càtedra Empresa Familiar de la Universitat de València, i Ferran Belda, director del Levante-EMV en els anys 1987-1988 i 2009-2013 i impulsor de les delegacions comarcals, seran els qui protagonitzen el primer dels diàlegs, “Empreses familiars i empreses de comunicació al territori”, moderat per Mariví Pardo, directora de Portada.info (Villena).

En la taula “El compromís amb el territori”, moderada pel director del Nostre (Alcoi), Luis Peidro, les empreses Caixa Ontinyent, EnerHi i Balearia posaran de manifest el seu compromís social corporatiu i la implicació amb les persones i la zona on treballen.

Finalment, les empreses Rolser, Aquaclean Group i Unió Alcoiana parlaran sobre la seua llarga trajectòria i com mantindre durant anys aqueixa aposta pel territori. Serà en la taula “Perdurabilitat i fidelitat d’un projecte empresarial” i estarà moderada per Juanjo Clemente, director de Revista Poble, de Vila-real.

El fòrum conclourà amb el lliurament de reconeixements a les empreses i les paraules de Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Directe