El nostre estiu (17/08/2023)

Programa sencer amb l'amaniment de les carrosses i les Festes de Vilafranca o Villores

A Villores han viscut una nit de disfresses, d’allò més divertida, dins de les seues festes. Recorden què va passar a La Mata amb Letícia Sabater? Doncs els villorans ho han recreat d’aquesta manera que veurem avui a El nostre estiu…

En una setmana estarem ja pràcticament d’Anunci. El proper dijous, a aquestes hores, faltarà ben poc per a la pujada de les carrosses. I són moltes les carrosses que encara estan ultimant els detalls per tal de tindre-ho tot amanit per a la pujada, que enguany és un dia abans, pel que cal apurar els minuts fins la vesprada del proper divendres. Avui veurem com porten la carrossa els Quintos de l’any 20 que han decidit anar dels anys 20.

El segon dia del Festival Internacional de Música de Morella “Ricardo Miravet” va portar un recital d’orgue a la Basílica Arxiprestal amb el director dels Festivals d’Orgue de l’Arxicatedral de Varsòvia, a Polònia, Premislaf Kapitula. N’escoltarem un fragment al final del programa d’avui.

Al temps d’entrevista parlem amb els tres autors de la trilogia “Lawless”, Miquel Milian, Mario Adell i Pau Redon.

Centenars de persones acompanyaven a la Unió Musical de Vilafranca en la nit d’aquest dimecres per ballar el Ball Pla de les Festes 2023 a la Plaça d’en Blasc de Vilafranca. Possiblement va ser el Ball Pla amb major participació de la història recent de Vilafranca, destacant un vegada més la gran quantitat de gent jove que s’anima a ballar les 6 danses que conformen el Ball Pla vilafranquí.

La Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana promociona el senderisme a la província de Castelló amb els vídeos “Fem Camí”, un dels quals ens mostra rutes per Vilafranca. La campanya “Fem Camí” es va rodar entre febrer i juny d’enguany i consta de 6 vídeos, dos per cada província, dels que avui veurem el que parla de la comarca dels Ports.

No cal caminar massa des del poble que l’acull per trobar l’indret que visitem avui. A tant sols un quilómetre de distancia del seu casc urbà ens sorprèn un espectacular salt d’aigua d’uns 10 metres, enclavat en un preciós entorn natural. Saben quin és i a quin poble està aquest espai natural?

Amb aquests temes tant i tant festius comença El nostre estiu.

Directe