La FVMP signatura un conveni de col·laboració amb l’Associació de la Premsa Comarcal de la Comunitat Valenciana

“La comunicació local i de proximitat ha d'estar en la base del municipalisme valencià”, ha afirmat Rubén Alfaro

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana amb l’objectiu de consolidar la comunicació local i de proximitat en el nostre Comunitat.

El president de la FVMP, Rubén Alfaro, i el president de l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis, han signat en la seu de la federació un conveni de col·laboració entre les dues entitats per a definir els objectius i traçar les estratègies comunes en benefici del dret a la informació de la ciutadania, establint un espai de participació que afavoreixi l’accés a la informació i comunicació de les veïnes i veïns dels municipis valencians.

El president de la FVMP, Rubén Alfaro ha destacat “la importància de dinamitzar l’espai de comunicació valencià, enfortint la comunicació local com a instrument vertebrador de cohesió territorial en els municipis de la Comunitat Valenciana”. “A través de la col·laboració entre les dues entitats realitzarem diverses activitats de comunicació local que ajudaran a vertebrar el municipalisme valencià”, ha afegit el president.

Aquest conveni busca mecanismes perquè la informació del territori arribi als municipis amb menor població. La capil·laritat de la premsa comarcal ens permet també una finestra de coneixement sobre les nostres tradicions, els nostres costums, el nostre turisme i la nostra cultura i identitats.

Alfaro ha destacat que “L’hemeroteca de la premsa comarcal és la gran crònica de la vida dels pobles i ciutats valencianes”.

Aquesta iniciativa se suma a la labor que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies realitza per a enfortir la cohesió territorial en la Comunitat a través dels mitjans de comunicació de proximitat. La Xarxa d’emissores municipals (XEMV) representa un dels projectes d’èxit en el municipalisme valencià, les col·laboracions conjuntes i l’emissió del programa El Rall impulsen nous convenis com el de la Associació de Premsa Comarcal.

Directe