El nostre estiu (19/08/2021)

El “dimecres de bous” de la Penya el Bou va acabar amb flames i espurnes

“Paciente” i “ejecutivo”. Són els dos bous que es van embolat anit a la Plaça de Bous de Morella dins dels reduïts actes taurins que estan tenint les “festes” de Morella d’enguany. El “dimecres de bous” de la Penya el Bou, tot i que en versió reduïda, va acabar amb flames i espurnes.

Durant l’exposició Universal celebrada a Osaka l’any 1970 va tenir lloc un concurs fotogràfic on va obtenir el primer premi de la secció “Festes del món” una imatge d’un dia de bous a Morella. Coneixerem un poc més d’aquesta història amb el col·leccionista Manuel Izquierdo.

Els xiquets han sigut avui els protagonistes d’aquestes peculiars “festes” que ens deixa fer la pandèmia. Els més menuts s’ho han passat d’allò més bé jugant en els inflables i amb els seus amics.

Al temps d’entrevista parlem de llengua i de cultura amb Lluís Meseguer.

La Iglesuela del Cid té un Centre de Reproducció i Innovació Equina al Medi Rural. Una iniciativa de l’Associació Eqüestre del municipi, juntament i l’Ajuntament de la localitat que ha tingut una bona acceptació tant per part de la Diputació de Castelló com de la de Terol i que té la voluntat ferma de que se’n puguen beneficiar aficionats tant d’una com de l’altra província.

Un dia més, sobrevolem la comarca dels Ports i el proposem un joc per xalar amb les imatges aèries. Avui els preguntem de nou… saben quina és aquesta ermita? Durant el programa els donarem alguna pista per a ajudar a resoldre l’enigma, que desvetllarem cap al final del programa.

Directe