Els micro-relats d’enguany parlen de “virus”

Es convoca una nova edició del concurs literari en memòria de Sergio Beser

Aquesta setmana s’ha obert el termini de participació per al VIII Concurs de Micro-relats “Sergio Beser”. Enguany, con s’ha vingut fent en els darrers anys, s’estableixen dues modalitats de participació. D’aquesta manera, es pot optar per un microrelat amb una extensió màxima de 250 paraules, o també un tuit-relat, limitat als caràcters que ofereix la xarxa socials.

Donades les especials circumstàncies d’aquests anys que estem vivint, hem decidit que la paraula obligatòria de la vuitena edició del certamen organitzat per l’associació cultural “El Club dels Amics de la Ràdio” i l’empresa Comunicacions dels Ports, siga “virus”.

El termini per a presentar els treballs és fins el 30 de juny de 2021 i el lliurament de premis del concurs de microrelats serà al mes d’agost.

Bases del
concurs

▸ S’estableixen tres categories per edats: adult, juvenil (de 13 a 18) i infantil (fins 12 anys), podent optar per un microrelat de 250 paraules i/o un o més tuit-relat de 280 caràcters. Pel que fa als premis, tots els participants rebran una publicació que recull tots els micro-relats d’aquesta edició. A més hi haurà premis especials per als primers classificats.

▸ Per a la secció infantil i ha un primer premi consistent en un cap de setmana d’aventura a Saltapins i una targeta amb valor de 100 euros i un lot de llibres i dos premis més que rebran un lot de llibres
La secció juvenil serà premiada en cap de setmana d’aventura a Saltapins i una targeta amb valor de 100 euros i un lot de llibres per al guanyador i un lot de llibres per al segon i tercer classificat. La categoria adulta té per al millor micro-relat un cap de setmana d’aventura a Saltapins i una targeta amb valor de 300 euros i un lot de llibres i també un lot de llibres per als dos finalistes. Finalment, el millor tuit-relat d’endurà un cap de setmana d’aventura a Saltapins i una targeta amb valor de 100 euros i un lot de llibres.

↳ Presentació de treballs
▸ Els participants hauran d’enviar els seus micro-relats a l’adreça electrònica concursbeser@gmail.com o a l’adreça postal, Comunicacions dels Ports, SA . C/ Tint, 9. 12300 Morella o publicar el tuit-relat a twitter, incloent-hi el hashtag #concursBeser21
▸ Els participants podran publicar tan sols un microrelat. En quant als tuit-relats, no s’estableix cap límit.
▸ Els microrelats hauran contenir la paraula ”virus”, sense que això determine la temàtica ni el fil conductor del relat i tindran una extensió màxima de 250 paraules (sense incloure el títol) i estaran escrits en valencià/català o en castellà.
▸ Els tuit-relat hauran de contenir la paraula “virus” i, al haver-se de publicar al compte de twitter de l’autor, tindre un màxim de 280 caràcters, incloent-hi el hashtag #concursBeser21.
▸ Han de ser obres inèdites i que no hagen estat premiades anteriorment. Els microrelats i tuit-relats rebuts seran publicats en una edició impresa.
▸ El termini d’admissió dels treballs finalitza el 30 de juny de 2021.

↳ Selecció dels guanyadors
▸ El lliurament de premis tindrà lloc a Morella en un acte al mes d’agost que s’anunciarà amb antel·lació
▸ Tota decisió del jurat serà irrevocable i podrà declarar el premi desert.
▸ L’organització es posarà en contacte amb els guanyadors i el veredicte es farà públic a comarquesnord.cat.
▸ L’acceptació del premi per part del guanyador implica que autoritze la utilització publicitària del seu nom i imatge en relació amb el concurs.
▸ L’autor cedeix els drets de publicació i difusió dels microrelats en tots els suports als organitzadors.

En memòria de
Sergio Beser

Sergio Beser (Morella, 1934-San Cugat del Vallés, 2010) va ser catedràtic Emèrit de Literatura Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctorat en filologia romànica amb qualificació de matrícula cum laude amb una tesi sobre Leopoldo Alas es convertirà en els anys en un especialista mundial en la figura de Clarín.

Durant set anys va ser professor de literatura espanyola i catalana a les universitats de Durham i Shffield, i també ha estat professor visitant a les universitats de Brown, Ohio i Harvard. A l’Autònoma va ocupar distints càrrecs de responsabilitat acadèmica des de 1970 i, a partir de 1988, com a catedràtic titular.

Sergio Beser va ser l’ambaixador de Morella al món de la cultura, arribant fins i tot a ser personatge a l’obra “Los Mares del Sur” de Manuel Vázquez Montalban. També va ser amic de Mario Vargas Llosa, Javier Cercas, José Agustín Goytisolo o Joan Oliver, als que els va descobrir Morella d’una o d’una altra forma.

Amb el Concurs de Microrelats que porta el seu nom es vol recordar la seua figura al llarg del temps.

Directe