El PP de Morella vol que el Sexenni siga un Esdeveniment d’Excepcional Interés

Insta l’alcalde a promoure una recollida de firmes perquè el Govern d’Espanya així ho reconega

El Partit Popular de Morella ha instat l’alcalde a promoure una recollida de firmes, entre els veïns de la localitat, per a exigir al Govern d’Espanya que declare el 55 Sexenni com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic.

“Des del Partit Popular no ens quedarem quiets i alçarem la veu davant un govern central insensible davant esta festa declarada Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial”.

“Silenci i desinterès
de l’alcalde”

Així de contundent s’ha mostrat el portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, qui ha assenyalat que “davant el silenci i desinterès de l’alcalde a la proposta realitzada just després d’aprovar en el ple la proposta del PP, el fem públic perquè es lidere des de l’ajuntament la recollida de firmes amb la finalitat de conscienciar als veïns i veïnes de Morella de la important que té que el Govern de Pedro Sánchez pose en valor esta celebració i declare esta festa com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic”.

I ho fa després de la reunió del Consell de Ministres del dimarts i en la qual es va ignorar la petició que va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, el ple de l’Ajuntament de Morella. “Lamentem que en esta reunió no s’atenguera la sol·licitud de declarar el 55 Sexenni com a Esdeveniment d’Excepcional d’Interés Públic”, ha manifestat Ortí.

Pel que, “davant la falta de voluntat de l’equip de Govern de Morella”, des del PP, “continuarem exigint esta declaració i arribarem on hàgem d’arribar perquè esta festa compte amb una declaració d’este tipus, que ens ajude a promocionar-la, a més de finançar unes despeses que assumeix el consistori, veïns i empreses”.

En este sentit, Jesús Ortí ha recordat el suport concedit per la Diputació Provincial de Castelló i la Generalitat Valenciana, i ha posat l’accent que “l’única administració que, hui dia, no ha concretat cap ajuda a esta celebració és el Govern d’Espanya”.

Així doncs, “amb l’afany d’aconseguir quants més suports, i ajudar amb això als verdaders protagonistes de la festa”, els veïns, empreses i autònoms “que, amb el seu treball i aportació econòmica privada fan possible la celebració d’esta festa centenària, reclamem l’atenció del Govern central perquè incloga a Morella dins del programa d’incentius fiscals que permeten ajudar a sufragar els múltiples gastos que comporta engalanar els carrers i organitzar la festa”, ha destacat el portaveu del PP.

Directe