Les mancomunitats no podran asumir més competències

Així ha quedat palés durant el plenari de la Diputació on s'ha aprovat el pla impulsa i s'ha quedat penden un acord sobre la lluita contra la sequera

Rhamses Ripollés, diputat provincial per la comarca dels Ports, explica els últims aspectes tractats al Ple de Diputació de Castelló del mes de maig.

En primer lloc, i aprovat per unanimitat, l’aprovació de pla impulsa, més conegut com pla provincial d’obres i servicis, si bé els municipis encara tardaran alguns mesos en poder iniciar les obres. “És un dels punts més importants de tot l’any pel que signifique la inversió i la millora que suposa per als nostres pobles”, explica Ripollès.

En segon lloc, és la negativa d’arribar a un acord entre els grups parlamentaris quant a les mancomunitats. “El PP i Vox ja han dit que no es podrà crear més mancomunitats, és a dir, que no hi haurà més competències, més finançament i així més serveis, com estava previst al govern del botànic. També estem veient com a la resta de mancomunitat se’ls lleve el recolzament”. Aquest punt no es va aprovar i, per tant, no s’aprova el suport a les mancomunitats.

Per acabar, la sequera ha sigut un tema que, encara que s’ha quedat damunt la taula en aquesta ocasió “el PP va presentar una esmena a la totalitat de la iniciativa del PSOE”. A banda Rhamses ha volgut agrair “el diàleg en la presidenta de diputació, per refer eixa proposta. La sequera no ha de ser un tema de confrontació sinó tot el contrari. Doncs així en el pròxim ple pretenem que es puga transformar la nostra iniciativa en reclamar i buscar ajudes per pal·liar aquest problema”.

Directe