Descobrir el pas dels dinosaures per Vallibona

Ateneu de Natura i l'Ajuntament de Vallibona han organitzat una "excursió amb sabut" conduïda per l’especialista en dinosaures Enric Forner i Valls

L’Ateneu de Natura i l’Ajuntament de Vallibona han organitzat una jornada de paleontologia dirigida als més menuts. L’activitat ha estat conduïda per l’especialista Enric Forner i Valls i ha servit per a conéixer l’espai Vallibonavenatrix, així com la riquesa natural i cultural que té la localitat la qual fa segles va ser la llar de dinosaures.

Un total de 12 persones amb xiquets i xiquetes han participat en la jornada didàctica de paleontologia anomenada “excursió amb sabut”, el paleontòleg Enric Forner i Valls ha explicat als més menuts la història de Vallibona com a llar de dinosaures i després han visitat l’espai Interpretatiu Vallibonavenatrix on es mostra una reproducció del dinosaure Vallibonaventrix cani, la caçadora de Vallibona, la qual es va trobar al jaciment de Santa Àgueda.

https://vimeo.com/946973217

El descobriment d’aquest dinosaure va suposar també el primer dinosaure teròpode del registre ibèric representant del grup dels espinosáuridos. Aquesta espècie carnívora va habitar la comarca durant el Cretàcic Inferior fa 125 milions d’anys. Els fòssils que es coneixen d’aquest dinosaure van ser trobats a principis dels anys 90 per Juan Cano Forner. En el museu ubicat a la mateixa localitat es poden veure reproduccions d’aquestes restes les quals permeten fer un recorregut per la història paleontològica de Vallibona a partir de les restes fòssils que s’han trobat en els darrers 30 anys.





Directe