La Oreja de Van Gogh actuarà al 55 Sexenni de Morella

L'Ajuntament de Morella sufragarà l'actuació d'aquest grup que s'ha contractat per 72.600 euros

El poble de Morella continua amb tots els preparatius per a celebrar el 55 Sexenni del 17 al 27 d’agost. Junt amb la part tradicional, folklòrica i religiosa, es troba la festiva on cada gremi organitza una nit per a veïns, veïnes i visitants. Així, La Oreja de Van Gogh serà l’actuació principal de la nit del diumenge 18 en un concert que “s’espera multitudinari dins del novenari festiu en honor a la Mare de Déu de Vallivana”, segons ha donat a conéixer l’ajuntament de Morella. La banda de Donostia oferirà el seu concert el dia que la festa és a càrrec de l’Il·lustríssim Ajuntament i el Reverendíssim Clergat i es preveu que comence al voltant de les 23.30 hores. Segons informen des de l’ajuntament, “el concert se celebrarà a l’exterior de l’Espai Firal que es condicionarà per al concert amb un tancament especial, escenari amb coberta i amb el castell il·luminat al fons. A més, en el recinte hi haurà servei de barra i de menjar per als assistents i actuacions musicals abans i després del concert”.

La Oreja de Van Gogh és un grup conegut arreu d’Espanya i molts països d’Amèrica Llatina. Des que van publicar el seu primer disc l’any 1998, les seues cançons s’han convertit en himnes pop de diverses generacions i han sigut núm. 1 arreu del món. D’esta manera, destaquen des de l’ajuntament “morellanes, morellans i visitants disfrutaran d’esta banda de primer nivell durant el Sexenni, junt amb molts més grups i actuacions”.

El regidor de Festes i Tradicions, Javier Amela, ha destacat que “es tracta d’una banda molt coneguda i intergeneracional. L’hem escollit perquè pensem que agradarà a gent de totes les edats, així com atraurà molta gent dels pobles pròxims per a disfrutar de la millor música pop amb la combinació perfecta entre els actes tradicionals del Sexenni i un concert nocturn. És una gran oportunitat per al públic de moltes edats diferents de reviure molts records de les darreres dècades pel que la banda prepara un concert especial i diferent del de la gira de festivals 2024 amb un repertori que tot el món coneixerà i podrà disfrutar”.

L’edil ha explicat que “esta serà una de les principals actuacions musicals del 55 Sexenni i de l’estiu de Morella en general” i ha afegit que “junt amb la resta de gremis i colònies, hi haurà una extensa programació nocturna que omplirà la ciutat i l’Espai Firal també de nit”. Finalment, ha comentat que “en els pròxims dies es posaran a la venda les entrades anticipades, les quals es podran comprar a través de la web municipal. Ens hem trobat en una època on els preus dels grups han augmentat exponencialment respecte a fa sis anys, esta és una aposta per un gran concert que s’uneix a les apostes i grans esforços que han fet tots els gremis per a fer del seu dia el millor. Estem convençuts que entre tots farem que siga un gran Sexenni”.

L’Ajuntament de Morella sufragarà esta actuació d’aquest grup musical que ha contractat per 60.000 euros a més de l’IVA (12.600 €), en total 72.000 euros.A més també tindrà que fer front a les despeses de les infrastructures com l’escenàri, l’equipament de so i llums o la seguretat.

El finançament, segons l’ajuntament, es realitzarà a través de les entrades venudes, els guanys de la barra i les subvencions de Diputació i Generalitat destinades al Sexenni. Durant els pròxims dies s’obrirà la venda d’entrades anticipades a través de la plataforma municipal Escena Online.

Directe