Com Sona l’ESO amb joves dels Ports

Joves dels Ports han viscut intensament Com Sona l'ESO, una iniciativa que reuneix a més de mil alumnes del País Valencià, Catalunya i Illes Balears

Altea ha tornat a acollir per tercera vegada el projecte educatiu ‘Com sona l’ESO’. Aquest any es celebrava la 25º edició del festival i com no podia ser d’altra manera alumnes, professor i familiars no han volgut perdre’s la gran espera actuació.

Aquesta edició també va comptar en la participació de el creador de contingut en xarxes socials Fran Tudela, més conegut com Cabrafotuda que compta en 129 mil seguidors, “com sona l’ESO, es passió germanor, es comunitat, es cultura, es que es de tot, es burrera… Com sona l’ESO s’ha de viure una vegada en la vida per que jo no el vaig viure aleshores com a mínim que sigui per mi… Per pegar-te la festa de tu vida. És cóm el Viñarock però ben fet” ressalta el creador.

Des de l’organització agreixen la participació “molt contents de estar aquí cercenant els 25 anys i a més en molt bona companyia. Enguany tenim 76 centres vinguts de Catalunya, País Valencia i Illes Balears i en 1500 personetes que van a estar ací d’alt del escenari donant-ho tot i fent gaudir a las 4 o 5 mil persones que ens acompanyaran”.

Entre ells, es trobaven 24 estudiants del CEIP Mare de Déu de Vallivana de Morella, que participa des de l’any 2010. Els alumnes, van gaudir d’una experiència única plena de música, germanor i aprenentatge.

A més, David López, professor de música del institut de Morella, va rebre un important reconeixement “va a ser una sorpresa i se’ns ha reconegut el treball que estem fent al IES Els Ports des de fa anys i sempre es d’agrair, a banda de l’experiència que es porten els xiquets, que títol personal te reconeguin el treball”

Durant aquest curs, els estudiants van tenir l’oportunitat d’assajar per a la gran audició final que va tenir lloc el dia 10. Durant el cap de setmana a més dels últims assaigs, els participants també van poder gaudir de diverses activitats paral·leles, com a tallers musicals i moments de convivència amb altres alumnes de diferents centres educatius.

Paqui Cano, professora del col·legi amfitrió explica el valor d’aquest projecte com “ una mostra del que la educació artística aporta a la formació de les persones més enllà del valor de l’obra musical, el treball implica confiança, respecte, tolerància, complicitat… Això es el que els docents de l’escola pública volem transmetre i compartir en el nostre alumnat”.

En aquesta edició, el tema central de l’obra, titulada ‘Comediant’, ha estat la salut mental. A través de la música i la interpretació, els alumnes han reflexionat sobre la importància de conèixer i ajudar a les persones que sofreixen problemes de salut mental. El protagonista de l’obra ha intentat transmetre la complexitat d’aquesta situació i la necessitat de trencar l’estigma que l’envolta.

Directe