La Fundació Carles Salvador i l’ajuntament homenatjaran a l’historiador benassalenc Pere-Enric Barreda i Edo

S'estan duent a terme xarrades divulgatives a l'IES Benassal sobre la figura de l'historiador

La figura de l’historiador, escriptor, professor i Doctor en Filologia Clàssica Pere-Enric Barreda i Edo serà homenatjada el pròxim diumenge 28 d’abril amb unes jornades de reconeixement i memòria per la seua vital tasca literària, científica i cultural dedicada a les comarques castellonenques i, en especial, a Benassal. Els Porxos de la Mola de Benassal acolliran a les 11.30h l’especial homenatge a l’historiador local, organitzat per la Fundació Carles Salvador i l’Ajuntament de Benassal i amb la col·laboració de l’IES Benassal, la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal i el Grup de Recuperació de la Memòria del Segle XX de Benassal.

Pere-Enric Barreda i Edo va esdevindre una autoritat cultural amb treballs i recerques històriques i especialitzades en textos medievals i contemporanis, amb èmfasis en els principis del segle passat en època de normativització lingüística i protagonisme per al mestre i poeta Carles Salvador. Així doncs, Barreda va ser patró de la Fundació Carles Salvador i cronista oficial de Benassal.

A més dels seus estudis i treballs d’àmbit llatí i clàssic, la bibliografia creada per Pere-Enric Barreda i Edo va destacar per les investigacions en l’entorn comarcal de l’Alt Maestrat i pobles pròxims a Benassal com Ares del Maestrat, Catí, Culla, Vilafranca o el Maestrazgo terolenc. Així doncs, la seua decisiva tasca d’investigació va servir per a crear nous significats entorn de l’etnologia, costums, tradicions, identitat i memòria dels municipis.

En el marc de la jornada de reconeixement a la seua figura, la Fundació Carles Salvador està duent a terme xerrades divulgatives dedicades a l’alumnat de primària i secundària de Benassal. A l’IES Benassal, a més, també assisteix alumnat d’altres municipis de la comarca, on l’escriptor Barreda i Edo va dedicar part de la seua creació científica. Així, amb l’ajuda de les noves generacions, s’aconsegueix distingir el seu important llegat bibliogràfic.

Directe