Dos noves ofertes de compra tornen l’esperança pel futur de la Marie Claire

El grup polonès PPHU Koltex Kolbuszowa Formen i l’espanyola Cabanilles s’interessen per comprar la factoria vilafranquina

Dos noves ofertes de compra tornen l’esperança pel futur de la Marie Claire

Després de quatre dies en què tot es donava per perdut, aquest dijous dues empreses han mostrat el seu interés per comprar la Marie Claire. Es tracta de la companyia polonesa PPHU Koltex Kolbuszowa Formen i de l’espanyola Cabanilles, de les que la primera ja ha presentat una oferta formal davant la titular del jutjat del Mercantil número 1 de Castelló, que és l’encarregada del procediment concursal de la factoria vilafranquina. Per la seua part, l’empresa espanyola -amb seu a Navarra i que es dedica al tèxtil mitjançant la fabricació de vestuari laboral- té previst fer el mateix en els dies vinents, per la qual cosa s’ha ampliat el període inicial, que acabava el passat dilluns dia 8, fins al pròxim 24 d’abril, el que són 10 dies hàbils.

En aquest període totes dues, o fins i tot alguna altra oferta, podrien concretar la compra. Segon ha declarat a la premsa el responsable concursal, l’oferta que ha posat damunt la taula el grup polonés és similar a la que va fer el grup C2 Private Capital i que va acabar frustrada pels “pals a les rodes”, en paraules dels sindicats, que va posar la Generalitat Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de Finances, que deixava entreveure que el govern autonòmic estava més interessat a recuperar el préstec d’uns 24 milions d’euros que li endeuta l’empresa que en el futur de la factoria tèxtil i, per extensió, de Vilafranca i bona part de la comarca dels Ports.

Serà fins al dimecres vinent 24 d’abril quan l’administrador concursal i els creditors han de valorar si alguna d’aquestes dues ofertes asseguren la continuïtat de la Marie Claire i, d’acord amb les deliberacions, serà la jutgessa la que prendrà una decisió. En cas de no haver-hi acord, l’empresa es veurà de nou abocada a la liquidació. Des de Vilafranca la notícia es veu alhora amb esperança “que és l’últim que es perd” i amb prudència, ja que “estem farts d’assabentar-nos de les coses per la premsa” i que finalment no es concrete res.

Candi Andrés és membre del comitè d’empresa per UGT

Aquesta setmana, abans de conéixer-se aquestes dues noves ofertes, la consellera d’Innovació, Indústria i Turisme de la Generalitat Valenciana, Núria Montes aprofitava per a arremetre contra l’anterior govern. “Cal recordar que la crisi i declivi es va produir en els vuit anys de Botànic, abans de la convocatòria de les eleccions del 2023 va entrar en preconcurs i es va declarar en concurs tres dies després de perdre les eleccions”, pel que, al seu paréixer “la responsabilitat política”, i que “400 treballadors dels 500 que hi havia” es quedaren sense feina va ser “durant el Botànic”.

Respecte a la polèmica creada sobre la retirada de l’empresa C2 Private Capital, on el sindicat UGT culpava a la Generalitat d’haver frustrat la compra, la consellera també tira balons fora. El grup inversor estava interessat en el negoci, però no volia assumir el deute de 22 milions que sembla que l’Institut Valencià de Finances (IVF) vol recuperar a tot preu i prompte. “Ens trobem”, en referència al canvi de govern, “la fàbrica en la situació que ens trobem, quan la Generalitat va invertir 24 milions d’euros, i d’ells, 10 milions van ser només uns mesos abans del concurs”. Per això ha comentat que els informes de l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a aprovar l’operació “no pareix que estigueren el ben fets que deuria, quan s’inverteixen 10 milions en una empresa que nou mesos després ha de tancar”.

Directe