Herbers aposta per una Comunitat Energètica

Unes 40 persones participen de la iniciativa on també hi ha una aportació de l'Aplec dels Ports

Bona resposta del veïnat a la comunitat energètica que proposa l’Ajuntament d’Herbers. Unes 40 persones han apostat per la iniciativa, que tenint en compte la població del municipi és un percentatge molt alt.

Apostar per les energies netes i per l’estalvi energètic és l’objectiu. La comissió de l’Aplec d’Herbers també ha destinat el superàvit que va obtenir perquè tant a l’ajuntament com als veïns els resulte més econòmica la inversió inicial.

Adrià Serret, membre de la comissió de l’aplec 2019, comenta que “Ja tenim el projecte molt arrencat. Ja tenim les plaques instal·lades al pavelló i a una granja d’un veí que ens ha cedit la granja per a la instal·lació, i la veritat que molt contents perquè hem pogut tirar endavant amb quasi 40 socis la comunitat energètica, comptant que som 60 habitants estem molt contents. Hem pogut fer una aportació des dels beneficis de l’Aplec dels Ports de 2019 que revertirà en un abaratiment de la factura de la llum a l’ajuntament, i als socis també se’ls ha donat una aportació econòmica per a cobrir la despesa de les plaques”.

La comunitat energètica d’Herbers també comptarà amb l’ajuda que l’IVACE destina a aquest tipus d’instal·lacions d’autoabastiment d’energia. L’empresa Electrificaciones la Mata s’encarregarà del seu manteniment

L’obra pràcticament està enllestida. Els tràmits per a posar-la en funcionament poden tardar un poc més, però es calcula que abans que finalitze l’any ja estarà operativa la instal·lació.

Herbers se suma així a les poblacions de la nostra comarca que han llançat projectes semblants. Todolella, Forcall, Portell, la Mata, Vilafranca i Cinctorres han apostat per aquesta fórmula. Morella va començar el procés, però sembla que, de moment, s’ha estancat.

Directe