Aprenent per Europa

CRA Els Ports, que agrupa a les escoles de Forcall, la Mata i Olocau del Rei, disposarà de fons per fer diferents mobilitats d'aprenentatge amb el programa Erasmus +

Des de 2017 el CRA Els Ports, que agrupa a les escoles de Forcall, la Mata i Olocau del Rey, ha pogut optar al programa Erasmus +. Ara han obtingut una acreditació Erasmus que significa que fins a 2027 podran disposar de fons per fer diferents mobilitats d’aprenentatge.

Aquest mes de març, per exemple, l’alumnat de 6è de primària ha estat d’intercanvi uns dies a Grenoble (França) per a compartir activitats i classes amb alumnat d’una escola d’allí “Externat Notre Dame”.

Tal com es comentava la professora Isabel Bernat, els objectius d’aquest programa són “millorar la socialització i la integració de l’alumnat d’aquestes zones rurals oferint-los diferents llaços de comunicació, conéixer la història, cultura i tradicions d’altres països i millorar la competència lingüística en anglés.”

En aquesta experiència els alumnes han dut a terme diverses activitats en els alumnes francesos i han hagut de parlar en diversos idiomes per poder comunicar-se en ells.

La directora del CRA Els Ports, Eugenia Correa, afirma que a banda de l’idioma aquest projecte té altres objectius: conéixer com treballen l’entorn social, natural i cultural més immediat com a recurs per a l’ensenyament i aprenentatge fomentant el treball dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, realitzant projectes sobre sostenibilitat.

Aquesta ha estat la primera experiència d’intercanvi per als alumnes, que hi ha intenció de continuar en els pròxims cursos. Els professors, per la seua part, ja han dut a terme intercanvis en altres països en els darrers anys, de fet un parell de professores han estat enguany a una escola d’Islàndia.

Directe