Concurs d’emprendiment Empreactiva

Reactiva Els Ports, Altmaesports Leader i CEEI Castelló han llançat aquest certamen, amb premis de 1.000 euros per als dos millors projectes

Els mesos d’abril i maig es desenvoluparà a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat la primera edició d’EMPREACTIVA, el concurs d’emprenedoria que organitzen conjuntament el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Comarca dels Ports, Reactiva Els Ports; el Grup d’Acció Local Altmaesports Leader; i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló, CEEI Castelló.

El certamen contempla premis de 1.000 euros, aportats per Altmaesports Leader, per als dos projectes guanyadors i accés directe i preferent a la pròxima edició del programa Move Up! Emprén amb Èxit, de CEEI Castelló i Diputació de Castelló, per a aquestes mateixes propostes així com accés, en aquest cas a l’última fase del procés de selecció del programa, sense passar pels passos previs del procés, per a altres dues idees que obtinguen un de sengles accèssits que també es preveuen a les bases de la convocatòria.

El concurs està obert a la participació de persones físiques majors de 18 anys que siguen residents a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, o amb directa vinculació amb aquestes, que presenten un projecte emprenedor original i innovador dirigit expressament a implantar-se en alguna d’ambdues comarques, o a les dues.

Per a inscriure’s, les persones interessades hauran d’emplenar el formulari que es troba disponible al web de CEEI Castelló, on també estan disponibles les bases completes de la convocatòria amb tota la informació relativa als requisits, els criteris de valoració, etcètera. El termini d’inscripció conclou el divendres 5 d’abril.

L’activitat, no obstant això, engegarà amb una trobada inaugural que consistirà en una xerrada informativa i motivacional. L’acte tindrà lloc el proper 25 de març (dilluns) a les 19.00 hores al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Forcall.

Després de la inauguració oficial i de tancar-se les inscripcions, les persones participants tindran l’oportunitat d’assistir a un programa de formació distribuïda en quatre sessions, de dues hores cadascuna, basades en la metodologia Business Model Canvas i en el procés de direcció estratègica, amb un treball pràctic en finalitzar. Aquestes formacions estaran distribuïdes els dies 9, 16, 23 i 30 d’abril, i seran opcionals tant l’assistència com el lliurament de la tasca, però el seu aprofitament es tindrà en compte en els criteris de valoració a del jurat.
Conclosa la part formativa, el termini màxim per a presentar els projectes definitius serà el 7 de maig, després s’exposaran les idees davant el jurat quan se cite als i les participants per part dels promotors del concurs, i la publicació de la decisió del jurat està prevista per al 10 de maig.

Aquesta iniciativa, impulsada inicialment per Reactiva Els Ports, i que compta amb la important col·laboració d’Altmaestports Leader i CEEI Castelló, té per objectiu primordial «coordinar iniciatives per a recolzar projectes empresarials, socials o mediambientals en els municipis que integren el seu territori, promovent d’aquesta manera la innovació, la generació d’ocupació, la retenció de població i el foment d’una cultura emprenedora que siga respectuosa amb l’entorn, i que incidisca directament a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat».

Directe