Ple extraordinari per debatre el conflicte d’interessos de l’alcalde de Morella

Bernabé Sangüesa ha convocat, per aquest divendres, a les 8.30h, el plenari que va sol.licitar el grup socialista fa quinze dies

Ple extraordinari per debatre el conflicte d’interessos de l’alcalde de Morella
El ple de Morella, en una imatge d'arxiu

La decisió de l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, d’optar a 7 llocs de treball en el procés d’estabilització municipal per a poder incorporar-se a la seua borsa de treball, va provocar la reacció dels grups municipals del consistori que li van demanar la renúncia a l’alcaldia o a l’opció de ser treballador de l’ajuntament que presideix.

Des del grup municipal, es va registrar a l’ajuntament una sol·licitud de ple extraordinari per tractar aquesta situació que va crear una gran expectació als mitjans de comunicació nacionals. Segons els socialistes, “després de conéixer, pels mitjans de comunicació, la presentació de l’alcalde a 7 llocs de treball en el procés d’estabilització municipal per a poder incorporar-se a la seua borsa de treball, amb un manifest conflicte d’interessos per la seua condició d’alcalde, i veure la falta d’explicacions i assumpció de responsabilitat en el ple ordinari celebrat el dia 15 de febrer, des del PSPV Morella es va considerar la situació com a molt greu i rellevant per donar que es celebrara un plenari extraordinari al respecte”.

La setmana passada, Bernabé Sangüesa (Independents per Morella) es va vore obligat a renunciar a les set places d’ocupació pública a les quals optava en el mateix consistori on governa dins del procés d’estabilització que porta a terme el consistori. La renúncia va passar a finals de la passada setmana pel registre de l’Ajuntament de Morella, signada pel regidor Javier Amela.

Tot i això, aquest divendres el plenari tractarà la situació d’un procés que ha creat molta polèmica tant al mateix municipi com fora. Una situació que s’arrossega des de fa un mes, donat que el primer edil de la ciutat s’havia presentat com a aspirant a fins a 7 llocs de treball del mateix consistori, com ara a les places de periodista, ordenança de museus, coordinador de cultura, coordinador de l’oficina de turisme, director de museus o, fins i tot, altres com a oficial de brigada o operari de brigada.

Altres dos membres de la llista d’Independents per Morella i persones de l’entorn de la formació, com la mateixa parella de l’alcalde, s’han presentat a la borsa pública d’ocupació, alguns fins i tot en altres tants llocs diferents.

La falta de transparència ha estat una de les crítiques des del grup socialista de Morella que consideren que “este procés d’estabilització del personal torne al respecte i suport als treballadors i treballadores municipals, torne al rigor, transparència i igualtat».

Per això es presenta una moció en la qual s’hauran de posicionar tots els grups i el mateix alcalde.

Directe