Curs d’escalada a la Fàbrica Giner de Morella

L'escalada i rescat protagonitzen l'últim curs oferit pel CdT i l'escola Valenciana d'alta muntanya

Ahir va tindre lloc a la Fàbrica Giner un dels cursos oferits pel Centre de Turisme enfocat als treballadors i que tenen com a objectiu professionalitzar als assistents. Durant els passats mesos hem pogut veure especialitzacions de diferents sectors enfocats a l’hostaleria, el comerç o la cuina.

La darrera oferta del CdT ha sigut el curs d’escalada i rescat. Un esport molt practicat i conegut a la comarca dels Ports i que compta en molt adherits per la bellesa del entorn que tenim al voltant.

Com explica el tècnic esportiu de l’escola valenciana d’alta muntanya, «en aquest cas el curs ha estat enfocat en el rescat d’un mateix i del company».

El curs de rescat ha estat dirigit sobretot a professionals que ja hagueren practicat aquest esport i que valgueren conèixer més consells i ferramentes, «els assistents son sobre tot escaladors, barraquistes, operadors de grua, desbrossadors d’arbres, etc».

Per conèixer una mica més d’aquest esport i de quina és la millor manera de practicar-ho, han tingut una xerrada explicativa i posteriorment han eixit a practicar tots els consells donats a la classe.

Des de l’escola valenciana d’alta muntanya han volgut oferir «les claus mínimes perquè les persones que practiquen aquest tipus d’esport coneguen les actuacions que s’han de dur a terme en qualsevol situació de rescat al company o a un mateix».

Com explicava el tècnic esportiu Javier González, que ha impartit el curs, és realment important que aquests professionals de l’escalada sàpiguen les bases de com s’ha d’actuar tant en un mateix com per al company, en situació de perill de caiguda.

Doncs així la forma de col·locació de les arnes, les talles, la força de les cordes o les pinces són aspectes molt importants en aquest tipus de pràctiques.

Directe