Una foto de David Gil, nominada a millor de l’any per la FEPFI

La Federació Espanyola de Professionals de la Imatge triarà el pròxim dia 6 de febrer a Segòvia les millors fotografies de l'any

Una fotografia del morellà David Gil ha estat nominada per la Federació Espanyola de Professionals de la Imatge (FEPFI) a millor foto en la categoria de boda. Aquesta imatge competirà amb altres 9 per aconseguir l’escultura de l’escultor Juan Poré, com a millor imatge de 2023. tos prestigiosos premis es fallaran el pròxim 6 de febrer a Segòvia.

El fotògraf assenyala que “aquesta nominació és un tancament increïble per a una temporada 2023 que ha estat extraordinària”. Cal recordar que en aquests últims mesos, el morellano ha rebut la nominació a “Fotògraf Revelació de l’any” en el col·lectiu Inspiration Photographers i la de fotonarrador de l’any en el col·lectiu “FDB – Fotògrafs de Noces”.

El morellà competirà amb fotògrafs del prestigi de Faustino Maldonado (2 fotos nominades) , Manuel Iglesias (3 fotos nominades), Silvia Ferrer, Carlos Santana, Flora Iglesias i Marcos Rodríguez. En aquest sentit, David Gil afirma que “és increïble veure’t al costat de gent de tant de talent, a la qual admiro tant”.

La història de
la foto nominada

Respecte a la imatge, David Gil explica que “aquesta foto és fidel a l’estil que més m’agrada. Jo soc un fotògraf documental i gairebé sempre que participo en concursos ho solc fer amb fotos de moments reals que ocorren en les bodas”. A més, afegeix que “és una imatge molt especial per a mi, ja que tenia una espineta clavada amb un túnel com aquest. Un grup d’amics de Tronchón, en el moment en el qual entren els nuvis al restaurant, s’aixequen tots i creen un túnel de tovallons i van empalmant-lo a mesura que passen els nuvis fins a la taula nupcial. L’any passat ho vaig viure per primera vegada i és molt difícil de cobrir per la posició, el seguiment o la col·locació de la llum. Enguany sabia que anava a tornar a passar i vaig fer tot el seguiment per dins del túnel i va sortir bé”. Va ser en les noces de Lorena i Jordi, celebrada en el Tancat de Codorniu (Alcanar, Tarragona) i, justament, va prendre aquesta imatge en les últimes noces de l’any.

El pròxim dia 6 de febrer es coneixeran les fotos premiades en les diferents categories.

Directe