Ajudes pel transport públic valencià

El PSPV-PSOE demana la gratuïtat per a usuaris habituals del transport públic dependent de la Generalitat

El PSPV-PSOE ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) a les Corts Valencianes amb la qual demana al Consell la gratuïtat per a usuaris habituals del transport públic dependent de la Generalitat. Així la iniciativa, ha explicat la portaveu adjunta del PSPV-PSOE en Les Corts, María José Salvador, reclama que s’aplique aquesta mesura en les tarifes de Metrovalencia, el TRAM de Castelló i el d’Alacant, així com continuar impulsant polítiques de mobilitat sostenible en la Comunitat Valenciana per a fer front al repte del canvi climàtic.

En aquest sentit, la dirigent socialista ha assenyalat que “el Consell de Mazón i la ultradreta ha de prendre exemple del Govern de Pedro Sánchez que ha implementat i ampliat aquest tipus de polítiques de bonificació des del 2022” i ha subratllat que “aquestes mesures han incentivat l’ús del transport públic incrementant-se el seu ús com a alternativa sostenible en detriment del vehicle privat”. “Eixa és la línia que s’ha de seguir per a avançar en la lluita contra el canvi climàtic, la de potenciar l’ús del transport públic”.

Així mateix, Salvador ha instat a Mazón a “no claudicar davant els postulats negacionistes dels seus socis de VOX i apostar per donar resposta als reptes del segle XXI que passen pel desenvolupament dels ODS, l’agenda 2030 i l’impuls a les polítiques de mobilitat basades en la incentivació del transport públic” i ha recordat que “no podem tirar per terra tot el treball realitzat en els últims anys, és moment d’actuar no de buscar excuses”.

Directe