Descobreix els millors cursos gratuïts i oficials del CdT per a formació en hostaleria i turisme

A Morella es poden estudiar des de l'ús de la tòfona a l'aplicació de la intel.ligència artificial al sector o l'oli del Territori Sénia

Si estàs interessat a tindre un futur laboral en el sector de l’hostaleria i el turisme, dos dels sectors amb més alta demanda d’ocupació, aquest article t’interessarà. Perquè encara ets a temps d’incorporar-te a les formacions gratuïtes i oficials de la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana (CdT) que comencen aquest pròxim mes de febrer. En aquest article et comptarem els avantatges i possibilitats que tenen aquests cursos, en què podràs treballar concretament en acabar-los i molta més informació d’interès. Aprofita l’oportunitat i no els deixos escapar.

Des del Cdt+i Morella-Els Ports, emplaçat a la Fàbrica Giner als peus de la monumental Morella, a l’interior de la província de Castelló, s’han planificat cursos en diferents àrees, entre els quals volem destacar diversos cursos de cadascun dels sectors als quals ens dirigim.

S’han planificat diversos cursos especialment per a persones desocupades per diferents àbits de l’hosteleria i empreses turístiques.

El dia 7 de febrer serà el primer curs sobre “Canva per a tots els nivells”. L’objectiu és apendre a dissenyar fulles de menú, cartes de restaurant, fullets, cartells de manera senzilla i atractiva amb les ferramentes de Canva.

El nostre Cdt s’està convertint en la base de la formació per al TURISME ACTIU i en cada semestre realitzem diferents cursos molt interessants per a aquest sector. Iniciar a l’esportista en el coneixement de les tècniques de rescats en altura amb la seguretat requerida és l’objectiu del curs “Rescats en altura” que tindrà lloc el 13 i 14 de febrer.

El 22 de febrer està programat el curs “Intel.ligència artificial, el seu ús per a destins i empreses”, que preten millorar els coneixements i eines a la disposició dels encarregats d’empreses turístiques en la nova realitat que pot trobar-se en el mercat a través de la intel.ligència artificial-

La trufa serà protagonista del curs “Coneix les millors receptes per a cuinar amb tòfona”. L’objectiu és veure l’aprofitament i evolució de la tòfona en la cuina actual, així com millorar el coneixement des alumnes en el seu ús i propietats en les receptes de cuina. El curs tindrà lloc el 26 de febrer.

“Oli del Sènia. Formació teòrica i tast” és la proposta del 4 al 11 de març. Un curs per descobrir què són els SIPAM i la seua importància. Així, com per a conéixer l’oli de les oliveres mil.lenàries del Territori Sénia. Apendre, mitjançant un tast, a valorar les qualitats de diferents varietats d’oli.

En l’àmbit de les xarxes socials i noves tecnologies imprescindibles en els nostres temps es realitzarà un curs sobre “Iniciació a l’ús efectiu de les xarxes socials”. Els i les alumnes aprendran a crear continguts, en diferents xarxes socials i formats, per a millorar la comunicació i màrqueting de la seua marca. El curs serà el 6 de març.

El turisme, sector
clau en l’economia

El turisme és el sector que més riquesa aporta a l’economia espanyola. No en va la indústria turística és la més important en termes de contribució al PIB i l’ocupació del país. En el cas de la Comunitat Valenciana aquesta importància és encara major si cap. I, no obstant això, al mateix temps es tracta d’un mercat laboral necessitat de personal qualificat. D’aquí ve que un dels principals propòsits de Xarxa CdT sigui precisament facilitar una completa formació als professionals presents i futurs. De la capacitació dels nostres professionals depèn en bona part la qualitat del producte turístic de la Comunitat Valenciana.

En l’actualitat, la Xarxa CdT es compon de deu centres físics i un virtual que vertebren la Comunitat Valenciana: Castelló, Morella, València, Gandia, Dénia, Alacant, Elx, Alcoi, Benidorm i Torrevella. I les seves accions formatives es concreten bàsicament en tres línies.

D’una banda, s’ofereix Formació Contínua per a diferents perfils professionals en actiu del sector amb l’objectiu de millorar la seva qualificació professional a través de cursos pràctics de reciclatge de curta durada compatibles a més amb l’horari professional.

D’altra banda, s’ofereix Formació Ocupacional per al col·lectiu de persones en situació de desocupació, sense coneixement del sector turístic, que pretenen treballar en qualsevol de les seves àrees amb una qualificació més bàsica. En aquest cas són cursos més llargs, amb ensenyament teòric i també pràctiques reals.

Tots aquests cursos estan impartits per professionals experts i coneixedors, detalladament, de les necessitats del sector turístic de la Comunitat Valenciana. I a més, en determinats cursos, a la finalització d’aquests, l’alumnat que acrediti els requisits exigits rebrà un certificat de professionalitat. Aquest certificat té caràcter oficial i és vàlid per a tota Espanya.

I finalment, els cursos de Formació En línia oferts permeten a aquestes persones o professionals que així ho desitgin accedir a una formació sense horaris, flexible i que no requereix desplaçaments. En aquesta mena de cursos l’alumnat pot rebre una formació individualitzada ja que disposarà d’un docent que atengui els dubtes i canals de comunicació en línia amb altres alumnes i alumnes del curs.

Pots consultar més informació, així com condicions i requisits, en la web oficial de la Xarxa CdT.

Directe