Ximo Puig denuncia la paralització d’obres educatives del Pla Edificant

El secretaria general del PSPV-PSOE insta a Mazón a mantindre el Pla Edificant i impulsar-lo "sense sectarismes i des de la cogobernança”

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig ha denunciat hui “la paralització de més d’una desena d’obres educatives contemplades en el Pla Edificant” i ha instat a Mazón a “mantindre i impulsar el pla sense sectarismes i des de la cogobernança”. Així s’ha manifestat aquest dimecres Puig en roda de premsa després de mantindre una reunió amb alcaldes, alcaldesses i portaveus socialistes dels municipis afectats per la paralització de les obres, durant la qual ha anunciat que els socialistes “demanarem la compareixença del conseller Rovira perquè explique els seus intencions i impulsarem noves iniciatives en Les Corts per a garantir que tot el que es preveu en el Pla Edificant es porte avant”.

En aquest sentit, el dirigent socialista ha exigit “al govern més reaccionari de la història de l’autogovern que aclarisca quina és la seua postura sobre un pla que el que busca és que els xiquets i xiquetes tinguen el millor espai per a aprendre” i ha lamentat que “el Partit Popular i VOX vegen l’educació pública com un camp de batalla ideològic quan el que ha de ser, com hem demostrat aquests anys, és un camp de consens”. “Si una qüestió ha funcionat no podem permetre que pel sectarisme es trenque”, ha insistit.

Així mateix Ximo Puig ha explicat que gràcies al Pla Edificant s’han posat en marxa al voltant de 1.024 actuacions en infraestructures educatives de tota la Comunitat Valenciana després d’heretar, l’any 2015, un total de 27 centres educatius íntegrament en barracons estructurals. En la província de Castelló, els municipis afectats per la paralització de les obres són Borriol, Betxí i Benicarló.

La política dels barracons
Per la seua part, el portaveu d’Educació del PSPV-PSOE a les Corts, José Luis Lorenz, ha apuntat que “la història ens diu que l’única política d’infraestructures que coneix el PP és la dels barracons” i ha subratllat que “sembla que vulguen tornar a eixa política”. “La qualitat de l’educació pública no és una prioritat per al Consell de Mazón i VOX”

En aquesta línia, ha remarcat que “a la paralització d’aquestes obres se suma una retallada de 122 milions d’euros al Pla Edificant en els pressupostos per al 2024” i ha insistit que “la preocupació del Consell hauria de ser que els xiquets i xiquetes tinguen les millors instal·lacions possibles per a estudiar, no el color polític de l’ajuntament del municipi en el qual viuen”. “Els municipis i centres educatius ens tindran al seu costat per a reivindicar una educació que afavorisca a tots”, ha conclòs.

Directe