Malú Blasco i José Antonio Aguilar reben la Creu de Santa Llúcia

Morella tanca Nadal el dia del patró del poble amb la mirada posada en el Sexenni

Sant Julià tanca les festes de Nadal a Morella agraint a veïns i col·lectius la seva aportació al poble. En aquesta edició des del consistori s’ha volgut remarcar la importància de l’esforç de Malú Blasco i J.Antonio Aguilar dedicat al manteniment i esplendor de les nostres tradicions. En ells han recaigut enguany les Creus de Santa Llùcia, la màxima distinció que atorga la Ciutat de Morella.

José Antonio Aguilar, mestre jubilat, ha estat involucrat en la organització dels actes del Sexenni i Anunci, la rogativa, el cor, i des de la seva jubilació col·laborant en la digitalització del arxiu parroquial. Ell ha volgut compartir aquest reconeixement amb els que amb ell han estat treballant. Tal i com indicava José Antonio Aguilar ” ho hem fet tot sempre des del grup d’amics. Després quan Miguel ens va deixar, Salva que era un organitzador nato i documentat, molt documentat en el que se feia va continuar un poc al front d’aquell grup d’organitzadors. Dins del nostre equip no puc deixar de mencionar a Juan Ramón, a Guillermo, a Ramón, sempre hem estat apinyats i mentre que hem pogut s’ha fet. Fins i tot la darrera aportació la vam tindre al passat Anunci que encara ens van repescar i ja vam dir que les generacions s’havien d’anar renovant”. A l’acte també es va fer menció a la participació de José Antonio Aguilar a l’Arxiu de Morella de la que el guardonat destacava que “efectivament és una participació, però tampoc és individual. En el temps de la digitalització he participat amb gent tremendament entregada a la feina i amb una dedicació molt especial com és Ángel Segura Boix, ja que sense ell la feina que hem fet dins de l’arxiu d’informatitzar tots els llibres no haguera estat possible”.

Malú Blasco ha estat les darreres dues dècades al front de les àrees de benestar social, tradicions i solidaritat. La seva feina ha estat importantíssima per ampliar els serveis per a la gent gran, per aquells que més ho necessiten i per a mantenir i donar lluïment a moltes de les nostres tradicions. Ella agraïa el reconeixement i totes les mostres d’estima que ha rebut estos dies complicats per la mort del seu company de vida, Toni Sabater. Malú Blasco assenyalava que han estat “vint anys que he estat al costat de la gent major i que m’ha necessitat sempre intentant fer lo millor que he pogut per a que ells es sentiren arropats en les diverses coses que hi havia. És algo que enriqueix molt a una persona. Quan algú te diu pel carrer que té algún problema i intentes ajudar a solucionar-lo buscant el bé per als demés, és d’una gran satisfacció. En estos vint anys hem passat una pandèmia fa pocs anys i només puc donar gràcies als serveis socials de l’Ajuntament, a la Policia Local i sobretot als companys de l’Ajuntament, perque va ser una època molt dura. La Brigada Municipal he de donar-los una abraçada ben forta perque s’ho van currar en totes les feines que hi havia. Son coses i detalls que porto molt a dins i només puc donar gràcies a tot l’equip que ho van fer possible. Protecció Civil, la Creu Roja, podria dir tantes coses…..Voldria també dir a la Corporació que hem de fer el possible per ampliar el Centre de Dia amb la segona fase perque hi ha llista d’espera i és un servei que està funcionant molt bé”. Malú Blasco també afegia que “he estat Regidora de Tradicions i és molt important tot el equip que treballa en totes les festes que se fan ja que no només és una persona a soles, sinó tot l’equip”.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, tancava l’acte destacat que tots dos han dedicat molt de temps i treball pel nostre poble, i encoratjava a tots a seguir fent poble treballant junts en el manteniment del nostre llegat amb la mirada posada en el 55è Sexenni. Sangüesa manifestava que “nosaltres ara tenim la missió però també l’orgull de continuar en este camí com a poble. També la missió de traspassar aquest llegat i assegurar el futur com ho fem amb els més menuts de la casa explicant de que tracta esta gran festa i que signifiquen els Gegants, els llauradorets, les gitanetes, els teixidors, Corronquina, el Carro Triomfant o l’Àliga…o com no la representació que fa la dansa dels Arts i Oficis i perque treballem durant tot un any per preparar 9 dies de festa”. Bernabé Sangüesa deixava caure que al Sexenni es comptarà amb torneres per primera vegada en la història sexennal. L’alcalde apuntava que s’ha de mirar cap al futur sense oblidar el passat i per a la qual cosa “el patrimoni humà és fonamental. Jo crec que avui en aquest acte del dia de Sant Julià i en l’entrega de la màxima distinció de la ciutat de Morella a José Antonio i Malú demostrem i reconeixem aquest patrimoni humà”.

Directe